lauantai 20. kesäkuuta 2020

MEIDÄN ENSIMMÄINEN INSEMINAATIOMeidän ensimmäinen inseminaatio tehtiin tämän viikon tiistaina ja nyt jännitetään lopputulosta! Virallinen testipäivä on vasta 2.7. eli vajaa pari viikkoa pitää vielä odotella. :) Voi, kunpa nyt olisi meidän vuoro ja raskaustesti näyttäisi positiivista testipäivänä. <3 

Kuten aiemminkin, aloitin Letrozolit kierronpäivänä 3. Söin niitä viiden päivän ajan annostuksella 5 mg päivässä. Tässä kierrossa käytössäni on taas Clearbluen advanced hedelmällisyysmonitori, jolla aloitin ovulaatiotestit kp 10. Heti ensimmäisenä päivänä ruudulle ilmestyi teksti KORKEA. Monitori oli havainnut, estrogeenin nousun ja näin ollen korkean hedelmällisyyden päivät olivat alkaneet. Monilla naisilla estrogeeni nousee ennen ovulaatiota. 

Kierronpäivänä 12 meillä oli varattuna ultraääni klinikalle. Oikeasta munasarjasta löytyi 25 mm follikkeli ja limakalvo oli 8,8 mm. Lääkkeellä oli todella hyvä vaste ja tilanne näytti siltä, että inseminaatio tehtäisiin jo seuraavana päivänä. Koska follikkeli oli oikeassa munasarjassa, sain reseptin Pregnyl irrotuspiikille. Irrotuspiikki laitettaisiin klinikalla inseminaation jälkeen ja sillä varmistettaisiin munasolun irtoaminen. 


Seuraavana päivänä Villelle kävi hoitamassa oman osansa aamupäivällä. Siittiöiden pesuun varattiin aikaa pari tuntia ja sen jälkeen tehtiin inseminaatio. Ennen toimenpidettä tarkistettiin vielä ultraäänellä follikkelin ja limakalvon tilanne. Follikkeli oli edelleen paikoillaan, mutta ovulaatio oli jo selkeästi käynnissä sillä rakkula oli alkanut lyyhistymään. Limakalvo oli 12 mm ja tilanne näytti oikein lupaavalta! Siitä huolimatta, että ovulaatio oli jo alkanut, aamun ovulaatiotesti näytti negatiivista. Lääkäri arvioi, että minulla testi näyttää positiivista vasta munasolun irrotessa, eli tässä tapauksessa joko saman päivän iltana tai seuraavana aamuna.

Toimenpiteenä inseminaatio oli todella helppo ja kivuton! Siittiöitä oli saatu todella suuri määrä ja pesun jälkeen niiden liikkuvuus oli 93%. Mahtava tulos! Siittiöt ruiskutettiin kohtuun kolmessa osassa ja viimeisellä kerralla tunsin pientä nippailua alavatsalla. Heti toimenpiteen jälkeen hoitaja laittoi Pregnyl pistoksen. Se saatiin hienosti laitettua, eikä aiheuttanut minkäänlaisia sivuoireita.

 Ovulaatiokipujen perusteella uskon ovulaation tapahtuneen kp 13 - 14 välisenä yönä. Nyt sitten jännitetään, kuinka meidän käy! Jos tässä kierrossa ei tärppiä tule, niin voimme yrittää ensi kierrossa samalla kaavalla. :) 

Jos sinulle on tehty inseminaatio, olisi mukava kuulla kokemuksia. Alkoiko raskaus? :) 

Seuraa myös
Instagram: jennajanikaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥