perjantai 19. kesäkuuta 2020

KEVÄÄN OVULAATION INDUKTIOT

Keskenmenon jälkeen jatkoimme yrittämistä heti seuraavassa kierrossa. Varmistelin vielä lääkäreiltä, että onhan tämä turvallista ja kaikki vakuuttelivat, että kyllä on. Helpotti, kun tiesi, ettei tarvitse odottaa ja pääsee heti jatkamaan elämää normaalisti.

Tammikuussa raskaushormoni laski todella hitaasti. Viisi viikkoa meni, että raskaustesti oli negatiivinen ja siitä vielä kaksi viikkoa raskaushormonia oli veressä. Kun uusi kierto vihdoinkin alkoi, aloitin kierronpäivänä kolme Letrzolit annoksella 5 mg päivässä viiden päivän ajan ja varasin lapsettomuusklinikalle ultraääneen ajan kierronpäivälle 12. Silloin nähtiin oikeassa munasarjassa noin 12 mm follikkeli, jonka lääkäri arvioi irtoavan kp 16-18 välillä. Ovulaatiota ei kuitenkaan tapahtunut vaan follikkeli oli surkastunut pois. Myöhemmässä vaiheessa kiertoa, noin kp 28 ovulaatio kuitenkin tapahtui vasemmasta munasarjasta. Kierto venyi 41 päiväiseksi ja uusi kierto alkoi vasta karkauspäivänä.


Maaliskuussa tehtiin meidän kolmas ovulaation induktio letroilla 5 mg annoksella. Ultraääni klinikalla tehtiin kierronpäivänä 11. Molemmista munasarjoista löytyi yhteensä viisi saman kokoista follikkelia. Lääkärin kanssa hieman pohdittiin otetaanko tueksi jokin toinen lääke, mutta päädyimme odottamaan muutaman päivän ja tekemään uuden ultraäänen kierronpäivänä 14. Lääkäri varoitteli, että jos näin moni kehittyy ovulaatioon saakka, pitäisi tämä kierto jättää väliin. Onneksi kuitenkin toisessa ultraäänessä näkyi vain yksi 22 mm follikkeli oikeassa munasarjassa. Loput olivat surkastuneet pois. Ovulaatiotesti näytti negatiivista, mutta lääkärin mukaan follikkeli näytti luuhistuneelta ja näinollen ovulaatio oli alkanut. Koska follikkeli sijaitsi oikeassa munasarjassa, kuten viime kierrossa, sain reseptin Ovitrelle irrotuspiikille. Piikin pistäminen vähän jännitti, mutta sujui todella hyvin! Ovitrelle aiheutti raskausoireiden tapaisia oireita, mutta ne helpottivat heti uuden kierron alettua. Valitettavasti tämäkään kierto ei tuonut meille plussaa. 


Neljäs ovulaation induktio tehtiin huhtikuussa. Ultraääni tehtiin tällä kertaa kierronpäivänä 15. Pääsiäinen hieman sotki suunnitelmia. Ultraääni päivän aamuna ovulaatiotesti näytti positiivista, mutta käytiin kuitenkin vielä ultrassa katsomassa tilannetta. Tällä kertaa vasemmasta munasarjasta löytyi 22 mm follikkeli, joka oli juuri puhkeamassa. Koska irtoamisen kanssa on ongelmaa vain oikealla puolella, ei irrotuspiikkiä tähän kiertoon tarvittu. Ovulaatio kivut olivat todella voimakkaat ja tuntuivat alavatsalla, alaselässä ja reisissä. Ultraäänessä huomattiinkin munasarjojen sijaitsevan kohdun takana ja painavan suuria verisuonia ja hermoja aiheuttaen kovia kipuja. Jos tämä kierto ei tuottaisi tulosta, saimme luvan yrittää seuraavan kierron ilman ultraääntä. :) Kierron lopussa tein haalean positiivisen raskaustestin, mutta muutaman päivän päästä alkoikin vuoto. Uuden kierron myötä, myös raskaustesti muuttui negatiiviseksi. Harmistuin todella kovasti kemiallisesta raskaudesta ja vaivuin jopa pieneen epätoivoon. Yllätyin jopa itsekin kuinka raskaasti tämän pettymyksen otin, mutta uuden kierron ja uuden mahdollisuuden myötä toivon kipinäkin taas heräsi. 


Viides ovulaation induktio meillä oli toukokuussa. Tässä kierrossa meillä ei ollut ultraääntä klinikalla ja Elianin leikkauksen takia päätimme ottaa tämän kierron vähän rennommin. Kierronpäivänä 18 tein positiivisen ovulaatiotestin ja ovulaatiokivut olivat selkeimmillään kierronpäivänä 19, joten epäilen ovulaation tapahtuneen silloin. Kivut sijoittuivat selkeästi alavatsalla vasemmalle puolelle, joten luulen ovulaation tapahtuneen vasemmasta munasarjasta. Yllätykseksemme raskaustesti antoi haamua menkkojen alkamispäivänä ja vahvistui muutaman päivän ajan. Kuukautiset alkoivat kuitenkin muutaman päivän myöhässä ja myös raskaustesti muuttui negatiiviseksi. Tämäkin jäi kemialliseksi raskaudeksi.

Kierron puolessa välissä keskustelimme Villen kanssa hoidoissa etenemisestä. Tulimme siihen tulokseen, että haluamme kokeilla muutaman kerran inseminaatiota ja jo mieluusti heti seuraavaan kiertoon. Laitoin sähköpostia klinikalle ja kysyin mahdollisuudestamme siirtyä inseminaatioihin. Saimme hoitosuunnitelman ja postin mukana ison kasan lomakkeita allekirjoitettavaksi. Vaikka, tämän viidennen ovulaation induktion lopputulos oli kemiallinen raskaus, toiveemme olivat silti todella korkealla. Toivotaan, että inseminaatioilla saataisiin se raskaus alkamaan. <3 


Harmi, ettei meitä onnistanut toista kertaa ovulaation induktiolla. Nyt tässä kesäkuun kierrossa meille tehtiin ensimmäinen inseminaatio. Tulen kirjoittelemaan siitä huomenna. :) Toivotaan, että nyt vihdoinkin olisi meidän vuoro! <3 

Ihanaa juhannusaattoa kaikille! <3

Seuraa myös:
Instagram: jennajanikaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥