maanantai 8. huhtikuuta 2019

ELIANIN PÄIVÄRYTMI

Kevään tulon, auringon paisteen ja lisääntyneen valon myötä meillä on mennyt päivärytmit taas uusiksi Elianin kanssa. Ajattelin tulla jakamaan teille vähän meidän taaperon päivärytmistä. Kaikki ei ihan kellon tarkasti tapahdu ja välillä päivät vaihtelee, mutta tällä tavalla suurin osa Elianin ruokailuista ja nukkumisista menee. :)
Herätys klo 6.30-7.30
Tähän aikaan alkaa olemaan jo todella valoisaa ja Elian yleensä heräilee iloisesti naureskellen ja ikkunasta katsellen ulos. Hän saattaa vielä hetken makoilla tai höpistä vain itsekseen sängyssä ennen kuin alkaa herättelemään Villeä. Elian syö isänsä kanssa aamupuuron ja yhdessä he käyttävät koirat aamulenkillä. Sisälle tultuaan he herättelevät minut ja Ville jatkaa matkaa töihin. :) Elian syö kanssani tavallaan toisen aamupalan samalla, kun itsekin syön.

Ensimmäiset päiväunet klo 10.00
Ennen päiväunille nukahtamista hän juo pullollisen lämmintä maitoa kainalossani köllötellen. Maitona meillä on edelleen Nan ha2.

Lounas noin klo 13.15
Lounas on yleensä jotain helposti valmistettavaa, sillä en ole kovinkaan kummoinen kokki ja se on aina valmiina, kun poika herää päikkäreiltä. Elian ei vielä syö itse lusikalla, joten syötän häntä.

Toiset päiväunet klo 15.30
Nämä ovat yleensä hieman lyhyemmät noin 1,5 - 2 tuntia. Pientä välipalaa esim hedelmää tai kauravälipalaa hän syö ennen päikkäreitä.
Päivällinen klo 18.00
Päivällistä syömme koko perhe yhdessä Villen tultua töistä ja Elianin herättyä päiväunilta.

Iltapuuro klo 20.00

Yöunille 21.00
Ennen yöunia teemme iltapesut, vaihdamme yökkärin ja Elian juo iltamaitoa kanssamme sängyssä. Hän ei ole oppinut nukahtamaan vielä itsekseen, joten me makoillaan Villen kanssa aina hetki sängyssä pojan kanssa ennen kuin hän nukahtaa.

Joskus illalla käydään kaupassa, kylässä tai muilla asioilla. Sillon Elian saattaa nukkua autossa pienet torkut ja napostella kylässä vielä jotain. :)

Yöllä hän herää todella vaihtelevasti. Välillä hän ei herää ollenkaan ja välillä hän herää juomaan maitoa 1-2 kertaa yössä. Heräilyyn vaikuttaa paljon muun muassa se onko pojalla flunssa.

Uuteen päivärytmiin totuttelu vie aina pari päivää ja se menee tosiaan ihan täysin Elianin mukaan. Pojan unien ja ruokailujen mukaan suunnittelen yleensä myös omat menoni ja meidän ulkoilut ja muut. :)

Millaisia päivärytmejä teidän taaperoilla on? :)

Seuraa minua
Instagram: jennajanikaa
Facebook: Suloisia unelmia

2 kommenttia:

  1. Kiva lukea miten muiden päivärytmi menee :) Meillä poitsu herää lähes aina klo 7.30 ja päikkäreille nukahdetaan vasta joskus klo 11. aikoihin. Poitsu nukkuu yleensä noin 3 tuntia, joten lounas syödään usein vasta kahdelta. Päivällinen syödään myös kuuden aikaan ja puoli kasin aikaan mennään pesuille ja sen jälkeen vielä iltapuuro ja hammaspesun jälkeen nukkumaan klo 21. Jäbää ei onneksi tarvi nukuttaa, kun sammuu nopeasti itsekseen :) Vielä en ole töissä, niin tämä rytmi toimii, mutta töihin palatessa voi olla, että rytmit vähän muuttuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit lukea tämän tyylistä postausta. :) Ihanaa että toisillakin menee lounas myöhäisempään! Välillä oon miettiny ollaanko ainoita. :D Teillä on todella mukavan kuuloinen päivärytmi. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥