torstai 19. huhtikuuta 2018

ELIANIN 6 KK NEUVOLA

Meillä oli tänään aika Elianin 6 kk neuvolaan! Vaikka poika täyttääkin puoli vuotta vasta kahden viikon päästä. Tämä neuvola oli ryhmäneuvola ja paikalla oli muitakin äitejä vauvojen kanssa. Elian oli porukan nuorin ja Ville oli ainoa mies koko tilaisuudessa. Olemme Villen kanssa käyneet jokaisessa neuvolassa ja lääkärissä yhdessä. Oli siis luonnollista, että hän tulee tännekin mukaan. 

Käynnillä keskustelimme ensin vauvojen hampaiden puhkeamisesta ja niiden hoidosta. Saimme Elianille hammasharjan ja pastillinäytteen. Hampaita olisi hyvä pestä aamuin illoin ja käyttää hammastahnaa. Pienen palan pastillia saisi antaa kerran päivässä. Meillä onkin hampaiden harjaukseen tutustuttu jo viikon ajan iltaisin ja pari päivää sitten otimme hammastahnan käyttöön. Elian ei todellakaan pidä hampaiden harjauksesta, joten mielenkiinnolla odotan mitä hän tykkää pastilleista. 
Hammashoitajan lisäksi paikalla oli myös fysioterapeutti, jonka kanssa kävimme vauvojen kehitystä ja kasvua läpi. Hänen mielestään Elian onkin kehittynyt hyvin, sillä hän osaa kääntyä selältä vatsalleen, takaisin selälleen ja kieriä sekä vatsallaan ollessa nousta suorille käsille. Saimme myös kehotuksen hankkia syöttötuolin ja istuttaa Eliania siinä syödessä. Sen lisäksi kävimme lantionpohjalihasten treenaamista läpi erilaisilla liikkeillä, joihin sai hyvin vauvan mukaan. Halukkailta katsottiin myös vatsalihas erkauma. Itse käyn fysioterapeutilla säännöllisesti ja hän testaa erkaumaa aina säännöllisin väliajoin, joten en kokenut sen olevan kohdallani tarpeellista. 

Lopuksi tapasimme terveydenhoitajat ja keskustelimme kuulumisista, hän teki ne normaalit jutut mitä tavallisellakin neuvola käynnillä tehdään ja katsoimme ajan 7 kk neuvolaan. Elianin mitat olivat 8035 grammaa, 68,9 cm ja pään ympärys 45,8 cm. Terveydenhoitaja ja fysioterapeutti huomasivat seisottaessaan Eliania, että hän ei varaa vasemmalle jalalle ollenkaan painoa. Tätä asiaa pitää kuulemma konsultoida lastenlääkäriltä. Saisimme kuulla lisää asiasta ensi viikolla olevalla soittoajalla. Päätimme Villen kanssa, että varaamme pojalle ajan yksityiselle lääkärille ja tutkitutamme kaikki vaivat kerralla. Onko teillä ollut vastaavaa, että vauva seisottaessa laskee painon vain toiselle jalalle? Mistä se johtui ja miten sitä hoidettiin? 

Seuraava neuvola onkin tosiaan 7 kuukauden iässä eli kesäkuun alussa. :) 

Seuraa minua
Instagram: jennajanikaa
Snapchat: jennajanikaaa
Facebook: Suloisia unelmia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥