perjantai 5. tammikuuta 2018

JÄLKITARKASTUS

Joulukuun 19. päivä tuli kuusi viikkoa ja kolme päivää synnytyksestä. Minulle oli sovittu jälkitarkastus Kanta-Hämeen Keskussairaalassa sille päivälle. Lääkäri oli osastolta kotiuttaessaan meidät sitä mieltä, että minun olisi hyvä tulla heille jälkitarkastukseen vaikean synnytyksen takia. Saisin samalla mahdollisuuden käydä synnytystä vielä kerran läpi lääkärin kanssa. Odotin kovasti, että aika olisi ollut leikkauksen tehneelle lääkärille, mutta vastassa oli sen sijaan joku toinen lääkäri. Tämä lääkäri ei ollut edes lukenut potilastietojani ja perehtynyt synnytykseeni. Tästä syystä synnytyksestä keskustelukin jäi vähemmälle.

Keskustelun sijaan lääkäri katsoi, että kohtu oli supistunut oikean kokoiseksi, ja että leikkausarpi näytti hyvältä. Kaikki olivat hänen mukaan kunnossa. Loppu käynnin hän perehtyi sektiohaavan auki olevaan kohtaan. Onkalon syvyys mitattiin ja se oli enää vain sentin syvyinen. Silloin, kun haava aukesi onkalo oli 5-6 cm syvä. Haava oli lähtenyt hyvin parantumaan. Täytyi vain olla kärsivällinen, sillä siinä menee kauan. Pitihän sen lähteä paranemaan pohjalta asti. Lääkäri otti haavasta myös bakteeriviljelyn ja laittoi uuden haavanauhan ja -lapun. Hän myös sanoi keskustelevansa kirurgin kanssa, jos haava suljettaisiin kauniisti sen jälkeen, kun onkalo on parantunut kokonaan. Muuten haavan jatkohoito siirrettäisiin täysin omaan terveyskeskukseen. 

Keskustelimme vielä ennen lähtöäni ehkäisystä, ja kerroin etten ole aloittanut saamiani minipillereitä. Sain muistutuksen siitä, että seuraavaa raskautta saa yrittää vasta 1-1,5 vuoden kuluttua sektiosta ja kehoituksen aloittaa pillerit nyt seuraavien kuukautisten alkaessa. Minullahan oli jo ensimmäiset kuukautiset tulleet, kun sektiosta oli kuusi viikkoa kulunut. 

Mainitsin lääkärille myös lantion ja alaselän kovista kivuista. Hän kehotti minua varaamaan ajan omalle lääkärille. Tämän aionkin hoitaa, kunhan vain haava saadaan kuntoon. 

Millainen jälkitarkastus teillä on ollut? Miten olette synnytyksestä palautuneet? 

Seuraa minua
Instagram: jennajanikaa
Snapchat: jennajanikaaa

2 kommenttia:

  1. Hui mitä oletkaan joutunut kokemaan! Sektiohaava aukesi 5-6cm eli todella syvälle mahaan? :s Olisiko siitä voinut tulla jokin tulehdus sisäelimiin? Minulle jälkitarkastus tehtiin alakautta synnytyksen mukaan ja se oli kivulias limakalvojen kuivuuden vuoksi.. Onko sinulla samanlaista vaivaa kun kyseessä oli sektio? Varmaan imetyskin vaikuttaa siihen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä haava oli auki vatsalihaksiin asti. Sisäelimiin tulehdusta ei tullut, mutta haava tulehtui kahteen kertaan. Toinen oli jouluna ja toinen ennen jälkitarkastusta. Minulla ei ole limakalvojen kuivuutta, onneksi edes joku vaiva jolta olen säästynyt. :) Ikävää, että sinulla on. Olisikohan apteekissa saatavilla jotain apua siihen?

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥