tiistai 9. tammikuuta 2018

HÄÄT: VIERASLISTA

Häiden suunnittelussa yksi vaikeimmista asioista on ollut vieraslistan tekeminen. Jo viime tammikuussa väsäsimme ensimmäisen alustavan vieraslistan ja sen jälkeen siitä on tehty ainakin kolme erilaista versiota. Elokuussa istuimme alas ja keskityimme kunnolla listan tekoon. Ensin listasimme molempien perheenjäsenet ja isovanhemmat. Sen jälkeen mietimme, mihin vedetään raja. Johonkinhan se on pakko vetää. Päätimme, että kutsumme maksimissaan 110 henkilöä. Siihen olisi mahduttava sukulaiset ja ystävät. Kutsumme vain ihmisiä, jotka todella haluamme kutsua. Kaikkia on vaikea miellyttää eikä toisaalta tarvitsekaan. Nehän ovat meidän juhlamme.

Kun raja oli vedetty, aloimme pohtimaan ketä muista sukulaisista kutsumme. Tädit, enot ja serkut lapsineen totta kai, mutta sitä kaukaisempia sukulaisia emme kutsu. Ystävistä päätimme kutsua ne lähimmät ja tärkeimmät. Avecit ovat tervetulleita, jos tunnemme heidät entuudestaan tai heidän suhteensa ovat vakavalla pohjalla ja kestäneet pitkään. Uusia kumppaneita emme välttämättä halua juhliimme. Lapset ovat tervetulleita. Mutta emme haluaisi lasten olevan paikalla enää siinä vaiheessa, kun alkoholia on nautittu kunnolla. Pitäisiköhän juhlainfoon laittaa jonkinlainen kellon aika, jolloin toivomme lasten lähtevän iltapuuhiin ja yöunille?

Millä perusteella te olette tehneet vieraslistan? Miten olette toimineet avecien ja lapsien kanssa?

Seuraa minua
Instagram: jennajanikaa
Snapchat: jennajanikaaa
Facebook: Suloisia unelmia

8 kommenttia:

 1. Meillä oli puolet pienemmät häät. Kutsuimme vain lähisuvun ja muutamia ystäviä. Lapsiperheet lähtivät silloin kotiin, kun me lähdimme ravintolaan jatkoille, joten meidän ei sellaista tarvinnut miettiä. Minun mielestä tuota milloin lapset viedään kotiin ei pidä mainita kutsussa. Jokainen vanhempi päättäköön itse milloin vie lapset kotiin, tai onko toinen vanhempi lapsen/lapsien kanssa kun toinen on viihteellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on ollut ihanan intiimit häät. :) Kätevästi kävi teillä tuo lasten kotiin lähtö. :) Vieraslistallamme on paljon pieniä lapsia, joten mietimme miten toimimme. Tiedän kuitenkin, että juhlat jatkuvat aamun pikkutunneille asti, mutta ei ole kiva, jos lapset ovat katsomassa aikuisten juhlimista.

   Poista
 2. Hassua alkaa rajaamaan tuossa avec-asiassa. Harva nyt kuitenkaan yhden illan juttua mukaan häihin ottaa. Ja jokainen vastuullinen vanhempi kyllä osaa hoitas lapsensa pois jos tarpeellista on.

  Tulee aika herkästi nipottava meininki jos kaikkeen pitää puuttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää, että sinulle tulee tuollainen tunne. Itsestäni on vain mukavampi, että lapset lähtevät tietyssä vaiheessa pois. En todellakaan halua, että he joutuvat katselemaan aikuisten juhlintaa.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että ehdit poistaa kommenttisi! Mutta muistan suurinpiirtein sen sisällön ja hyvin ilmaisitte kutsussa jo että häät ovat lapsivapaat. :) Jotenkin varmasti hyvä tuoda nämä asiat esille.

   Poista
 4. Mun kaverin hääkutsussa luki ”klo19 toivotamme lapsille hyvää yötä”- ei ollut kenellekkään ongelma.
  Ja viikko ennen tuli muutamalta viesti kuulemma ”ollaan alettu seurustelee voiks tää ja tää tulla” - ei voinut. Eivät halunneet sellaisia ihmisiä paikalle,’joita eivät olleet ennen tavanneet, tämäkään asia ei ollu kenellekkään ongelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on varmasti hyvä ilmoittaa kutsussa. Juuri tuota minäkin mietin, että ihmissuhteet varmasti elävät suuntaan tai toiseen tässä seuraavien kuukausien aikana. Varmasti toiset kyselevät voiko tuore seurustelukumppani tulla mukaan, emmekä mieluusti halua sellaisia ihmisiä häihimme. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥