perjantai 12. tammikuuta 2018

HÄÄT: KAASO, MORSIUSNEIDOT JA KUKKAISTYTTÖ

Morsiamen apuna on yleensä kaaso. Kaasoja voi olla yksi tai useampi. Jos kaasoja on vain yksi, hänen lisäkseen saattaa olla morsiusneitoja ja kukkaistyttö. Minä halusin ehdottomasti vain yhden kaason ja hänen lisäkseen kaksi morsiusneitoa ja kukkaistytön.

Kaasona toimii serkkuni Marika. Hänen kanssaan olimme lapsena kuin paita ja peppu. Valitettavasti yhteydenpito on vähentynyt vuosien varrella eri paikkakunnille muuton myötä, mutta olemme nyt lähivuosina alkaneet taas pitämään yhteyttä enemmän. Hän on läheisin serkku, joka minulla on ja samalla myös hyvä ystäväni ja Elianin kummitäti. :) Kaasona hän on vastuussa muun muassa morsiamen pukeutumisesta ja valmistautumisesta, vessareissuista ja vaatteiden vaihdosta. Suunnitelmissani on illan aikana vaihtaa päälleni lyhyempi mekko, jonka kanssa juhliminen on huomattavasti mukavampaa. :) Lisäksi hän vastaa aikataulusta ja siitä, että asiat sujuvat esimerkiksi pitopalvelun kanssa niin kuin on suunniteltu, lahjapöydästä ja muista tärkeistä asioista.

Morsiusneitona toimii ystäväni Vilma. Hän kirjoittaa itsekin blogia ja olemmekin tutustuneet näiden blogijuttujen kautta. :) Pidämme päivittäin yhteyttä, sillä pitkän välimatkan takia emme pääse näkemään niin usein kuin haluaisimme. Hän on myös Elianin toinen kummitäti. Hänen vastuullaan on valokuvata hääpäivää omasta näkökulmastaan, jotta saamme enemmän ja monipuolisempia valokuvia. Vihkitilaisuudessa toivomme hänen lukevan raamatusta pätkän ja juhlissa hän vastaa vieraskirjasta ja kynttilöistä. Vilma toimii myös juhliemme seremoniamestarina. :)

Toisena morsiusneitona toimii lapsuuden ystäväni Jonna. Tutustuin häneen ala-asteen ensimmäisellä luokalla ja olemme siitä asti olleet ystäviä. Hänen vastuualueenaan on ennen vihkitilaisuutta kirkko-ohjelmalehtisten ja saippuakuplien jakaminen vieraille. Hääjuhlassa hän vastaa karkkibuffetista, juomista ja iltapalan kattamisesta.

Kukkaistyttönä meillä on pikkusiskoni Mona. Toivomme hänen tiputtelevan ruusun terälehtiä kirkon käytävälle.

Mietin tarkkaan jokaiselle omat roolinsa ja vastuualueensa. Sen perusteella oli helppo jakaa tehtävät. Tehtävät käytiin jokaisen avustajan kanssa erikseen läpi, ja pyysin heitä sanomaan heti, jos joku omalle kohdalle osunut tehtävä ei tuntunut hyvältä.

Kaikille on myös samoja hommia, kuten auttaa valitsemaan muun muassa oikeanlainen häämekko, kakku ja booli. Myös hääaskarteluissa auttaminen omien jaksamisten ja halujen mukaan on toivottavaa. Toivoisin myös saavani seuraa häämessuille ja tärkeintä on tietenkin se henkinen tuki häiden suunnittelussa, toteutuksessa ja itse juhlapäivänä. :)

Villellä on myös yksi bestman.

Miten te olette valinneet avustajat? Millaisia tehtäviä olette heille antaneet? 

Seuraa minua
Instagram: jennajanikaa
Snapchat: jennajanikaaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥