perjantai 26. tammikuuta 2018

ENTÄ JOS OLISIMME SAANEET KAKSOSET?

Raskausviikolla 5+6 kävimme alkuraskauden ultraäänessä. Viikkoa aikaisemmin aloin vuotamaan pientä veristä vuotoa, joka kesti noin viikon verran ja ultraäänen jälkeen loppui kuin seinään. Ultraäänessä ei löytynyt syytä vuodolle, ja kohdussa näkyi vain yksi ruskuaispussi. Sen sijaan lääkäri huomasi vasemmassa munasarjassa kaksi keltarauhasta, ja totesi minun ovuloineen kaksi kertaa. Varasimme toisen ajan parin viikon päähän, jossa tarkistettaisiin alkioiden lukumäärä. Toisessa ultrassa lääkäri näki edelleen kaksi keltarauhasta vasemmassa munasarjassa. Kaksi ruskuaispussia, mutta vain yhden alkion. Alkiolla onneksi oli sykkivä sydän ja hän näytti voivan kaikinpuolin hyvin. Lääkäri epäili verenvuodon johtuneen tämän toisen keskeytymisestä. Oli hyvin todennäköistä, että olimme odottaneet alkuun kaksosia.

Suru toisen pienen menettämisestä varjostaa joka päivä elämäämme. Olemme kuitenkin todella onnellisia tästä yhdestäkin. Nautimme jokaisesta hetkestä hänen kanssaan. <3 Välillä olemme kuitenkin miettineet millaista elämämme olisi, jos vauvoja olisi syntynyt kaksi. Olisiko meillä ollut itkua ja huutoa tuplasti nämä ensimmäiset kuukaudet? Olisivatko molemmat kärsineet kovista masuvaivoista? Olisivatko he olleet yhtään saman näköisiä? Tai saman luontoisia?

Ainakin kodissamme olisi paljon ahtaampaa, sillä kaikkea olisi pitänyt hankkia tuplasti. Tällä hetkellä elämme tosiaan kotimme alakerrassa, koska yläkertamme on edelleen remontissa. Meillä on siis käytössämme eteinen, pieni kylpyhuone, keittiö ja kaksi huonetta. Näihin huoneisiin on mahduttava koko omaisuutemme, joten tilaa on rajoitetusti. Onneksi tämä on vain väliaikaista ja pääsemme pian levittäytymään yläkertaan. Jos lapsia olisi kaksi, tilaa olisi varmasti vielä vähemmän. Raskausaikana mietimme minne saisimme kaiken mahtumaan, jos olisi pitänyt ostaa kaksi pinnasänkyä ja suuret tuplavaunut. Tilanpuutetta onneksi helpottaa se, että suurin osa tavaroistamme on edelleen muuttolaatikoissa. Olisi pitänyt hankkia myös uusi, tilavampi auto.

Jotenkin kuvittelen mielessäni tämän toisenkin pienen olleen poika. Olisi ollut hauska seurata heidän kasvuaan, kehittymistään ja sitä millainen suhde heillä olisi ollut toisiinsa. Monesti kuulee puhuttavan, että kaksosilla on syvä yhteys toisiinsa, sillä he ovat jo kohdussa yhdessä. Välillä mietin millaista olisi, jos vuoden päästä täällä taapertaisikin kaksi pientä poikaa. Olisi meillä elämää ja rakkautta tuplasti. Valitettavasti emme tästä päässeet nauttimaan.

Olemme ihan äärettömän onnellisia tästä yhdestä pienestä pojasta, jonka saimme. <3 Olisimme kyllä mielellämme nauttineet tuplaonnestakin pienessä kodissamme.

Aiomme tulevaisuudessa kertoa Elianille, että hänellä on enkeli kaksonen. <3 

Seuraa minua
Instagram: jennajanikaa
Snapchat: jennajanikaaa
Facebook: Suloisia unelmia

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi ♥