sunnuntai 17. joulukuuta 2017

VAUVA BLOGISSA JA SOSIAALISESSA MEDIASSA

 Olen viisi vuotta kirjoittanut blogia elämästäni. Vauvakuume, yritys, lapsettomuus ja lopulta myös raskaus ovat olleet todella iso osa sitä. Olen jakanut teille paljon henkilökohtaisia asioita itsestäni ja elämästäni noilta ajoilta. Harmittaa, että raskausaikana blogin pitäminen jäi vähemmälle. Kaikki energia meni itsestä huolehtimiseen ja pakollisiin asioihin. Nyt vauvan syntymän jälkeen kaikki aika on mennyt uuteen tulokkaaseen tutustuessa, häntä hoitaessa ja itseä parannellessa. Nyt arki alkaa kuitenkin vähän tasoittumaan ja aikaa löytyy muuhunkin. Elämäämme on alkanut muodostumaan selviä rytmejä. :)
Jo raskausaikana pohdin paljon vauvaa ja hänen näkyvyyttään blogissa ja sosiaalisessa mediassa. Totta kai hän tulee olemaan, ja on jo nyt iso tai oikeastaan suurin osa elämääni. Mielessäni pyörii kysymys siitä millaisia kuvia ja asioita haluan hänestä jakaa.

 Kuvien suhteen olemme käyneet Villen kanssa useammankin keskustelun. Raskauden alussa mietin jopa vaihtoehtoa, ettei vauvasta tulla julkaisemaan yhtään kasvokuvaa. Loppuraskaudessa kuitenkin ajatus alkoi muuttumaan. Ville minulle kerran sanoikin, että miten voisin jakaa teille elämäämme, jos en jakaisia asioita myös vauvastamme. Blogi on kuitenkin minulle tärkeä ja nautin sen pitämisestä. Vauvan kuvien julkaisussa pätee sama ajatus, kuin omienkin. Kuvien on oltava hänelle eduksi. Hän ei saa joutua häpeämään niitä vanhempana. Niissä ei esiinnytä vaippasiltaan saati ilman vaippaa ja kasvot eivät ole sotkuiset. Täytyy muistaa miettiä jokaisen kuvan kohdalla, haluaisinko itsestäni jaettavan sellaista kuvaa. Todennäköisesti julkaisemani kuvat voivat tulla vastaan pienen ollessa vanhempi. Uskon vahvasti, että siistit ja asialliset kuvat hänestä eivät vahingoita häntä mitenkään.

Sama pätee myös siihen mitä hänestä kirjoitan. Kuten moni muukin perhebloggaaja, olen päättänyt, että mitä vanhemmaksi lapsi tulee sitä pienempi hänen osuutensa blogissa tulee olemaan. Sitä minkä ikäisestä lähtien hänen osuutensa blogissa tulee pienenemään täytyy miettiä myöhemmin. Vielä se ei ole hetkeen ajankohtaista. 

Kuinka paljon sinun lapsesi esiintyy sosiaalisessa mediassa? 

 Tähän väliin taas muistuttelen teitä, että meidän elämää pääsee seuraamaan myös snapchatin kautta, jota päivitän aktiivisesti.  Nimimerkki on jennajanikaaa.

Seuraa minua
Instagram: jennajanikaa
Snapchat: jennajanikaaa
Facebook: Suloisia unelmia

7 kommenttia:

 1. Hyvin samalla linjalla minäkin menen. :) Tytön kasvoja ei blogissa näy ja omassa Facebook tililläkin vain muutama poikkeus, että hänen kasvonsa näkyy. En usko, että haittaisi, vaikka näkyisi enemmänkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että siellä on muitakin samalla linjalla olevia. :) Jos kuva ovat lapselle eduksi, niin ei niistä mitään haittaa ole. :)

   Poista
 2. Olen bloggaillut nyt päälle 4 vuotta ja lapseni ovat jo isoja. Olen aina kysynyt heiltä luvan kuviin tai pyytänyt heitä valitsemaan kuvan, jonka olen blogiin saanut laittaa. Isona on helppoa kun voi itse sanoa, millaisen kuvan haluaa sosiaaliseen mediaan vai haluaako ollenkaan kuvaansa esille. Pikkuisen kuvien julkaisusta olet tehnyt hyvän päätöksen. Ihanaa on päästä seuraamaan hänen kehitystään. Hän on muuten ihan isänsä näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä helppoa, kun voi kysyä lapsilta itseltään mielipiteen siihen millaisia kuvia ja asioita heistä julkaisee. :) Varmasti tulen itsekin tekemään näin, jos blogini on vielä pystyssä silloin kun poika on vanhempi. Kiitos! Todella moni sanoo, että pieni olisi isänsä näköinen, mutta me emme Villen kanssa ole vielä nähneet yhtäläisyyksiä. :D Ehkäpä se on muiden helpompi huomata.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Minulla tasan samat periaatteet: vauvasta otettujen kuvien tulee olla hyvän maun mukaisia 🙏

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥