torstai 14. syyskuuta 2017

HÄÄT: JUHLAPAIKKAMME

Mieleisen juhlapaikan löytäminen on ollut vaikeaa, ja sitä on etsittykin melkein puoli vuotta! Meillä oli tietyt kriteerit juhlapaikan suhteen ja oli vaikeaa löytää sellaista, joka olisi kattanut kaikki kriteerimme.

- Juhlapaikalle on voitava tuoda omat ruoat ja juomat. Osan ruoista aiomme tehdä itse muun muassa päivällisen alkupalat ja joitakin jälkiruokia ja loput tilaamme pitopalvelusta. Juomat haemme ehdottomasti ulkomailta, sillä säästää muutaman euron.

- Kaikenlaisten koristeiden laittamisen ja kynttilöiden polttamisen pitää olla sallittua. Haluan ehdottomasti ulos portaille ihania kynttilälyhtyjä ja vieraspöytien koristeiksi pieniä tuikkuja. Joissakin juhlapaikoissa on rajattu sitä, miten koristeita saa laittaa ja kynttilöiden poltto saattaa olla kielletty kokonaan.

- Pyörätuoliramppi. On tärkeää, että vanhemmat ihmiset pääsevät rollaattorien kanssa sisälle.

- Budjetti 500 euroa viikonlopulta ilman siivousta. Juhlapaikan budjetti on melko pieni, sillä haluamme panostaa koristeisiin ja moneen muuhun asiaan. Onneksi tuollakin budjetilla löytää kauniita paikkoja, kunhan jaksaa etsiä!

- Max 30 minuuttia ajomatkaa kirkolta juhlapaikalle. Ajattelimme, että tämä on maksimi aika, jonka voimme pyytää vieraitamme matkustamaan kirkolta juhlapaikalle. Emme kuitenkaan järjestä heille kuljetusta vaan jokainen saa tulla omalla autolla tai kimppakyydeillä.

- Juhlapaikalle on mahduttava reilu 100 vierasta. Kaikki tärkeät sukulaisemme ja ystävämme.

- Juhlia saisi halutessaan, vaikka aamuun asti. Meille on tärkeää, että vieraat saavat jatkaa juhlintaa halutessaan niin pitkään kuin vain jaksavat. Näin emme tarvitse mitään erillistä jatkopaikkaa.

 Etenkin omien ruokien ja juomien tuominen ja tuo 500 euron vuokrabudjetti vaikeuttivat paikan löytymistä. Kirkon valinnan jälkeen päätimme etsiä sopivaa juhlapaikkaa Akaa - Valkeakoski - Lempäälä akselilta, kunnes muistin, että Sääksmäen Kelhi on todella upea ulkoapäin! Olisikohan se yhtä ihana myös sisältä? Ajomatkaa kirkolta tulisi 15-20 minuuttia. Kävimme ajamassa sen ohitse ja Villekin ihastui sen kauneuteen. Päätimme laittaa sähköpostia ja kysellä onko paikka ylipäänsä vapaana ensi vuoden juhannuksena. Vastaus tuli nopeasti. Kelhi olisi vapaana ja voisimme päästä katsomaan sitä halutessamme jo seuraavan viikon aikana!
Seuraavalla viikolla meitä odotti Kelhin pihassa mukava naishenkilö, joka esitteli meille paikan. Kyselimme häneltä kaikkea muun muassa liittyen koristeisiin, siivoamiseen, vessoihin ja muihin tärkeisiin asioihin. Hän vastasi asiantuntevasti kysymyksiimme samalla, kun kiersimme paikkaa. Päässäni lähtivät aivot raksuttamaan ja luomaan erilaisia ideoita paikan koristelusta. Juhlasali oli todella tilava ja upea. Vieraamme mahtuisivat sinne ja jäisi vielä tilaa tanssimiseenkin! Vessoja löytyi muutama ja niistä jäinkin pohtimaan, että mahtavatko riittää reilulle sadalle hengelle.

Muutaman päivän päästä ilmoitimme, että olisimme halukkaita vuokraamaan tilan. Saimme postitse ohjeet varausmaksun maksamiseen ja sen maksettuamme tila olisi varattu meille. Vihdoinkin meillä on juhlapaikka ja samalla asiat etenevät! :) Sen verran otin kuvia ja mittoja, ettei meidän tarvitse ennen ensi kevättä käydä paikan päällä suunnittelemassa. Nyt voi suunnata energian kaikkeen muuhun. :)
Missä te olette viettäneet tai tulette viettämään häitänne? Millä perusteella valitsitte paikan? :)

Seuraa minua
Instagram: jennajanikaa
Snapchat: jennajanikaaa
Facebook: Suloisia unelmia

8 kommenttia:

 1. Meillä juhlat pidettiin kotikodissani, äitini ja isäni luona. Meillä oli pienet häät, vain n.45 vierasta ja kotimme oli suuri, joten sinne mahduimme hyvin. Jatkot pidettiin Helsingissä yökerhossa.
  Todella kauniin paikan olette valinneet juhlapaikaksenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa aivan ihanilta juhlilta <3 Jos lapsuuden kodissani häiden viettäminen olisi mahdollista, olisi se varmasti ollut yksi vaihtoehto. :) Kiitos <3

   Poista
 2. Oi miten kivannäköinen paikka, sopisi loistavasti häiden juhlimiseen! Meidän häät pidettiin minun vanhempieni kotona, kun sopivaa paikkaa ei tuntunut löytyvän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Teidänkin juhlapaikkanne kuulostaa ihanalta, kuten tuossa ylempänä mainitsin, jos lapsuuden kodissani olisi ollut mahdollista viettää häitämme, olisi se varmasti ollut yksi vaihtoehto. Kodissa on aina sitä jotain <3 Tunnelma on niin erilainen. :)

   Poista
 3. Kelhi on kaunis ja kiva paikka, siellä on hyvä juhlia. Ainoa puute on se, että piha ei ole suojainen, vaan ulkosalla on kaikkien ohikulkijoiden silmissä. Mutta toisaalta seudulla on kyllä totuttu, että edustalla seisoskelee juhlapukuisia ja juhannuksena nyt ei varmaan ole ohikulkeviakaan ruuhkaksi asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. :) Tuo on kyllä ikävä puoli, että piha on niin kaikkien silmien edessä. Onneksi ihmisiä ei ole kauheasti ollut liikkeellä, silloin kun olen seudulla liikkunut ja juhannus varmasti hiljentää vielä enemmän ohikulkevaa liikennettä. :) Tila on kyllä muuten todella kaunis. :)

   Poista
 4. Kaunis paikka. Meidän häät olivat meren rannassa juhlapaikassa tarkoitetussa kodassa. Sielä oli kattoon tehty tähtitaivas ja sisustus oli aika Lappi-henkinen. Meillä oli kriteerinä juhlapaikka, jota ei tarvitse koristella. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Oi kuulostaa ihanalta tuo kota ja tähtitaivas ja kaikki <3 Niin romanttista <3

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥