perjantai 11. elokuuta 2017

TOP 10 SUOSITUINTA POSTAUSTA

Olen kirjoittanut tätä blogia jo useamman vuoden ja teitä lukijoitakin on kertynyt ihan mukavasti. Päivittäin täällä käy noin tuhat ihmistä! Se on minun mittakaavassani todella suuri määrä! En olisi koskaan uskonut, että blogiani lukisi niin moni ihminen. Minulla on paljon uutta motivaatiota ja uusia ideoita, mutta valitettavasti raskauden aiheuttama väsymys ja kesän kiireet vievät paljon voimia. Yritän kuitenkin kirjoitella aina, kun vain löydän hetkenkin aikaa. Tälläkin hetkellä luonnoksissa majailee useampi teksti odottamassa viimeistelyä ja kuvia. :)  Ehkä nyt olisi kuitenkin aika hetki muistella menneitä ja kurkata, mitkä postaukset ovat olleet tämän blogin historian suosituimpia!

1. Raskaudesta kertominen
Syksyllä 2014 tein positiivisen raskaustestin. Raskaus ei ollut mitenkään suunniteltu, mutta totta kai taustani tuntien erityisen toivottu. Silloin asian pitäminen salaisuutena oli vaikeaa. Halusin vain päästä kertomaan kaikille ihanista uutisista, silläkin uhalla, että se päättyisi huonosti. Niinhän se sitten lopulta päättyikin. Pohdin paljon, milloin on oikea aika kertoa läheisille raskaudesta. Äidilleni ja parhaalle ystävälleni soitin heti esimmäisenä.

"Vaikeinta oli kertoa raskaudesta isälleni, koska en tiennyt miten hän siihen reagoisi. Kerroin hänelle ensimmäisen ultran jälkeen, samoihin aikoihin kun kerroin raskaudesta täällä blogissakin. Olin ainakin varma, että kohdussa olisi elämää."

2. Pieni enkelini
 Minusta piti tulla kahden pienen ihanan lapsen äiti. Raskaus oli vielä ihan alussa toisen vuotaessa ulos. Tämä tapahtui syksyllä 2014. Tilanne oli melkein sama kuin tänä vuonna, mutta silloin menetin lopulta molemmat. Maaliskuussa kokemani menetys on tuonut paljon näitä 2014 vuoden tapahtumia mieleen ja olen käynyt tismalleen samoja tunteita läpi kuin silloin. Onneksi kirjoittelin ajatuksistani, sillä on ollut joku mihin palata miettimään sen aikaisia tapahtumia. Kamalaa on ollut surra toisen menetystä ja samalla iloita toisen elämän jatkumisesta.

"Miten voin nauttia raskaudesta tämän jälkeen? Miten tästä pääsee yli? Onko toisella yksinäistä nyt, kun sisko/veli on poissa? Mitä, jos menetän tämän toisenkin? Mielessäni pyörii niin monia kysymyksiä, joihin tuskin koskaan saan vastausta." 

3. Elämä yllättää
Viime maaliskuussa tein positiivisen raskaustestin. Raskauden julkistin blogissa huhtikuun ensimmäisenä päivänä, jolloin oli raskausviikkoja 8+0.

"Olen onnellinen, mutta pelko keskenmenosta pyörii mielessä. Toivon ja rukoilen, että kaikki menee hyvin loppuun asti. Meistä tulee vihdoinkin perhe. <3"

 4. Raskaana
Postaus on kirjoitettu raskausviikolla 8+3. Elimme jännittäviä aikoja ja keskityimme vain saavuttamaan raskausviikon 12, jonka jälkeen keskenmeno riski pienentyisi. Olimme jo kertoneet uutiset molempien vanhemmille ja uskalsimme tulla kertomaan ne blogiinkin. Oli vaikea uskoa, että minä todella olin raskaana. Tein useita raskaustestejä, kävin verikokeissa ja parissa alkuraskauden ultrassakin. Nyt jälkeen päin tekstiä lukiessani nousee hymy huulilleni ja onnen kyyneleet silmiini. Meidän pieni on edelleen mukana matkassa, ja muistuttaa päivittäin olemassa olostaan liikkumalla masussani. <3

"Tein testin ja heti siihen ilmestyi kaksi ihan selvää viivaa! Hymyilin, itkin, nauroin ja tärisin. Oliko tämä totta?! Raskaana? Minä? Lähetin testistä kuvan ystävilleni ja kysyin näkivätkö hekin saman. Vastauksena tuli onnitteluja. Kyllä testi oli positiivinen!"

5. Alkuraskauden oireet
Alkuraskaudessa oli niin monenlaisia oireita, että niiden perässä pysyminen oli jo vaikeaa. Oireet vaihtelivat joka viikko. Väsymys ja jonkinlainen pahoinvointi pysyivät melkein koko alkuraskauden ajan. Oli hauska huomata, kuinka nopeasti keho alkaa kertomaan raskaudesta erilaisin oirein.

"Oireet ennen plussaa: Kireän tuntuiset vatsalihakset, kylmyyden tunne, nuha ja aivastelu useita kertoja päivässä. Pienet päänsäryt, rintojen arkuus, menkkamainen jomottelu alavatsalla ja järkyttävä väsymys. Luulin pitkään, että olin tulossa kipeäksi."
6. Ensimmäinen ultra
Raskausviikolla 4+6 aloin vuotamaan pientä vaaleanpunaista ja veristä vuotoa. Kun vuoto ei millään loppunut katsoimme parhaaksemme soittaa yksityiselle ajan alkuraskauden ultraan. Pelkäsin kovasti kohdunulkoista raskautta, mutta onneksi pelko osoittautui turhaksi ja raskaus löytyi kohdusta. Sikiötä ei vielä näkynyt, mutta lääkäri kehotti menemään uudelleen ultraan parin viikon päästä.

"Vuodolle ei löytynyt syytä, ja kaikki oli kunnossa. Raskaus sijaitsi kohdussa, mutta ultrassa näkyi vain ruskuaispussi. Lääkärin mukaan vaikutti lupaavalta, että sinne pienikin ilmestyisi parin viikon sisään. Olin huojentunut raskauden sijainnista, mutta taustalle jäi pelko tuulimunasta."

7. Joulukalenteri poikaystävälle
Joulun odotus on ihanaa, ja vielä ihanampaa siitä saa väsäämällä kalenterin rakkaalleen. Vaihdoimme Villen kanssa joulukalentereita, joihin jokaiseen luukkuun oli laitettu joku yllätys. Toiset olivat suurempia ja toiset pienempiä juttuja. Itse jouluaaton luukusta paljastui sitten joululahja. :) Taidamme toteuttaa tämän tänäkin vuonna.

8.Rakkaus
 Reilu vuosi sitten tapasin elämäni miehen. Tunsin silloin pitkästä aikaa rakkautta toista ihmistä kohtaan ja se tuntui huumaavalta ja ihanalta, etenkin, kun tunne oli molemmin puoleinen. Yhteinen taipaleemme on tuonut elämääni paljon hyviä asioita ja tällä hetkellä en voisi kuvitella elämääni ilman häntä.

"Olen tainnut kuitenkin olla todella onnekas, sillä pari kuukautta sitten kohtasin ihmisen, joka saa minut hymyilemään ja nauramaan. Ajatellessani häntä perhoset leijailevat vatsassani ja hymy nousee huulilleni."
9. Selvännäkijällä 
Viime syksynä pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni selvännäkijälle. Oli jännää testata menisivätkö hänen ennustuksensa yhtään oikein. Nyt kun tarkemmin rupean pohtimaan selvännäkijän antamaa vinkkiä tulevaisuudestamme ja kuvausta parisuhteestamme niin oikeaan hän osui. Ehkäpä tuo suhteemme kolmas henkilö on tämä vatsassani kasvava vauva? :)

"Suhteemme on kuulemma hyvä ja tasapainoinen, vaikka toinen meistä panostaakin parisuhteeseen enemmän. Neuvoksi sainkin selvittää kuka on parisuhteemme kolmas osapuoli. Tämä ei tarkoita sitä, että toinen meistä pettäisi vaan jotain kolmatta ihmistä. Se voi olla esimerkiksi toisen vanhempi, sisarus tai ystävä. Lisäksi hän neuvoi, että meidän pitäisi myös nauttia elämästä täysillä silloin, kun emme ole yhdessä ja muistaa se oma elämä!"
10. Näin meidän rakkaustarina alkoi
Näin reilun vuoden jälkeen on ihana palauttaa mieleen, miten kaikki alkoi. <3 Aina on yhtä ihanaa muistella miten tähän pisteeseen on päädytty.

"Yhtenä iltana maatessamme sohvalla kysyin häneltä haluaisiko hän seurustella kanssani. Vastaus oli myöntävä ja siitä hetkestä lähtien olemme olleet tyttö- ja poikaystäviä."


 Mikä on ollut teidän suosikki postauksenne koko blogihistorian aikana? :) 

Seuraa minua
Instagram: jennajanikaa
Snapchat: jennajanikaaa

2 kommenttia:

 1. Suosikkipostaukseni on ollut tästä raskaudesta kertominen, olen niin onnellinen puolestasi.
  Sinullahan on ihan huimat lukija määrät, 30 000 kuukaudessa tarkoittaa, että olet huipulla.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kyllä lukijoita on kertynyt ihan huimasti ja tuntuu hassulta, että omaa elämää seuraa niin moni ihminen! En kyllä silloin blogia aloittaessani olisi uskonut. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥