keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

VAUVAN SUKUPUOLI

Kuten tuossa jonkun aikaa sitten mainitsin, kävimme tosiaan pari viikkoa sitten Tampereen Koskiklinikalla ylimääräisessä ultrassa. Ultran päälimmäisenä tarkoituksena oli selvittää, onko vauvamme kaikin puolin terve. Itseäni on huolestuttanut etenkin suvussamme esiintyvät sydänsairaudet. Tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun Ville pääsi mukaan ultraan. Ultran jälkeen hän ihmetteli paljon sitä, kuinka paljon tietoa lapsen terveydestä saadaan jo näin varhaisessa vaiheessa.

Ultraajana oli todella mukava lääkäri ja hän sai minunkin oloni todella rentoutuneeksi. Hän aloitti ultraamisen aivoista, ja kertoi jokaisessa vaiheessa mitä hän tutki. Ennen tutkimista hän myös kertoi vauvan olevan pää alaspäin. Ultran mukaan vauvan rakenteet ovat normaalit ja hän olisi kaikipuolin muutenkin terve. Elimet ovat oikeilla paikoillaan. Verenkierto on normaali, sydän lyö hienosti ja vahvasti eikä muualtakaan löytynyt mitään poikkeavaa. Myös istukkaa ja napanuoran ja kohdun virtauksia katsottiin. Virtaukset olivat normaalit. Istukka on etuseinässä, joka vaikuttaa hyvin paljon siihen, etten tunne vielä liikkeitä kunnolla. Hän sanoi Villelle suoraan, ettei niitä tulisi tuntemaan vatsan päältä vielä pitkään aikaan.
 Olo oli helpottunut, vauvamme on terve. <3 Ultran aikana kysyimme lääkäriltä, kumpaa sukupuolta vauva on. Yllätys oli meille molemmille suuri, sillä olimme eläneet koko raskauden siinä ajatuksessa, että meille tulee pieni tyttö. Itse ehkä vähän petyin ja järkytyin, kun kätilö näytti ruudulta lapsen sukupuolielimiä. Siinä vaiheessa tajusin itsekin ennen kuin kukaan ehti sanomaan mitään, että poika sieltä tulossa on. Hetki meni sulatella asiaa, mutta onnellinen olen ja ihan yhtä toivottu tämä pieni edelleen on. Samana iltana jo intoilin pojasta ja mietimme hänelle sopivaa nimeä. <3
Nyt jo toinen on niin rakas, että pelottaa, jos kaikki ei menekään hyvin. Torstaina on onneksi rakenneultra ja pääsemme katsomaan pientä uudelleen. Nyt on pari viikkoa ollut henkisesti todella raskasta aikaa, ja pelottaa onko se vaikuttanut pieneen. Pelkoa myös lisää se, että viime neuvolassa sf mitta huiteli yli yläkäyrän. Onneksi torstaina saadaan tietää asiasta enemmän. Tällä hetkellä on menossa raskausviikko 21+4.

Olen jo nyt niin rakastunut pieneen poikaamme. <3

Seuraa minua
Instagram: jennajanikaa
Snapchat: jennajanikaaa
Facebook: Suloisia unelmia

8 kommenttia:

 1. Pienet ja vähän isommatkin pojat on ihania. Minullahan on tyttö ja poika, tuossa järjestyksessä. Jos saan myös vähän hehkuttaa, niin arvasin sukupuolen oikein :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pojat ovat ihania. <3 Niin taisitkin arvata! :)

   Poista
 2. Niin siis ööö sanoit ettet halua osallistua mihinkään seuloihin, koska ei niillä olisi mitään merkitystä suuntaan tai toiseen? Ja nyt sitten erityisesti kävit kuitenkin lisäultrassa ihan vaan katsomassa, onko vauvalla mitään häikkää/kunnossa? Wooot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se, ettemme halua osallistua downin syndrooman seulontaan, ei tarkoita sitä, ettei meitä lapsemme terveys kiinnostaisi. Edelleenkään en olisi tehnyt raskauden keskeytystä, vaikka vauva olisi sairas. Haluan kuitenkin varautua siihen, että vauva saisi kaiken mahdollisen avun heti alusta alkaen, jos jotain olisi. Totta kai suvussa esiintyvät sairaudet ja niiden periytyvyys pelottaa.

   Poista
 3. Onnea poikalupauksesta, ja ihanaa odotusaikaa! :) Löysin vasta sun blogin, ja jään takuulla kyllä seurailemaan, sillä menemme miltei samoilla raskausviikoilla. Meilläkin laskettu aika marraskuussa 2017! Ihanaa päästä lukemaan blogiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja tervetuloa seurailemaan! :) Onnea teidänkin odotukseen <3

   Poista
 4. Mullakin vielä tuossavaiheessa sf mitta oli yli käyrien, mutta niin se siitä tasoittui eikä mitenkään erityisen isoa vauvaa tullut ja neuvolassa sanottiin et ihan normaalia et mitta on alussa suuri, siihen vaikuttaa vielä niin paljon äidin rasvakerros yms. Et ei kannata kovin huolestuu. Meillä on marraskuinen poika -16 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että sf mitta tasoittui. Ilmeisesti meidänkin vauvamme kasvaa ainakin vielä alakäyrillä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥