torstai 27. heinäkuuta 2017

RAKENNEULTRA

Reilu pari viikkoa sitten oli kauan odotettu ja pelätty rakenneultra! Silloin oli raskausviikko 21+5. Vaikka kesäkuussa olimme saaneet tietää pienen olevan terve ja kaikkien rakenteiden kehittyneen juuri oikealla tavalla, pelko siitä, että tässä ultrassa löytyisi jotain poikkeavaa oli suuri. Totta kai sitä haluaisi lapsensa olevan mahdollisimman terve. Pelkoa lisäsi se, että kesäkuun lopulla neuvolassa sf mitta oli huidellut yläkäyrän yläpuolella.

Ultraan menin yksin Villen työkiireiden takia, mutta onneksi vastassa oli aivan ihana kätilö! Hän keskusteli alkuun kanssani viime hetken tuntemuksista. Kerroin hänelle lisääntyneistä supistuksista, joita oli nyt päivittäin. Ne ovat olleet sekä kipeitä että kivuttomia, mutta samaan aikaan myös todella ahdistavia ja tukalia. Kivuttomat supistukset ovat vaarattomia, mutta kivuliaiden takia olisi hyvä vähentää rasitusta ja muistaa levätä tarpeeksi.

Ultra oli nopeasti ohi, se kesti vain 25 minuuttia. Sen aikana tutkittiin vauvan rakenteita ja vointia ylipäänsä. Pienellä vaikutti olevan kaikki hyvin, vastasi hyvin viikkoja ja kaikki oli muutenkin erinomaisesti. Hän liikkui aktiivisesti koko ultran ajan, mutta kaikki tärkeät mitat saatiin silti. Lopussa yritettiin nähdä vauvan kasvoja paremmin, mutta hänellä oli melkein koko ajan kädet kasvojen edessä. Istukka oli edessä ja vauvan kasvot istukkaan päin, joten tämä vaikeutti hommaa entisestään. Onneksi useamman yrityksen jälkeen saatiin napattua pienen kasvoista kuva. Voi kuinka suloinen hän oli! Ultran aikana kätilö kysyi haluaisinko kysyä häneltä jotain, joten päätin varmistaa vauvamme sukupuolen. Tiesimme jo etukäteen hänen olevan poika, ja edelleen pojan sukupuolielimet löytyivät. Lähtiessäni sain mukaani kolme kuvaa ja kehotuksen rentoutua ja nauttia raskaudesta.

Seuraa minua
Instagram: jennajanikaa
Snapchat: jennajanikaaa
Facebook: Suloisia unelmia

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♥