torstai 18. toukokuuta 2017

KOLMAS ULTRA

Kävimme kolmannessa alkuraskauden ultrassa neuvolalääkärillä raskausviikolla 8+5. Käynnillä keskustelimme myös omista ajatuksistani raskautta kohtaan ja kerroin kovasta menettämisen pelosta, joka oli vallannut ajatukseni. Lääkäri oli todella ymmärtäväinen ja kertoi, että keskenmenon riski pienenee yleensä silloin, kun ultralla nähdään elävä sikiö ja sydämen syke. Keskustelimme myös allergiastani ja astmalääkkeiden käytöstä. Sain allergialääkkeitä reseptille, jotta jatkuva tukkoisuus helpottaisi.

Ennen ultraa lääkäri teki sisätutkimuksen, ja totesi kaiken näyttävän siltä kuin pitääkin. Sitten ultrattiin. Hetken päästä lääkäri näytti ruudulta pientä ihmisen muotoista myökkyä. Hän kertoi missä vauvan pää oli ja missä sydän. Helpotuksen tunne oli valtava, kun huomasin sydämen sykkivän. Vauva alkoi vain enemmän näyttämään ihmiseltä. Hänellä oli jo pienet jalkojen ja käsien alut! Edelleen hän oli neljä päivää pienempi, mutta asiasta ei tarvinnut huolestua. Seuraavassa ultrassa siirrettäisiin laskettua aikaa, jos olisi tarvetta. :)

Ennen lähtöä lääkäri kertoi, että hänen luonaan käydään tavallisesti kaksi kertaa raskauden aikana - alku- ja loppuraskaudessa. Kuitenkin tarvittaessa hänelle saisi ajan. Mukaan sain yhden kuvan vauvasta. <3

 Tällä hetkellä olen raskausviikolla 14+5

Seuraa minua: 
Instagram: jennajanikaa
Snapchat: jennajanikaaa

7 kommenttia:

 1. Ultrat saivat minut aina ensin jännittämään ja sitten herkistymään. Ihana pieni siellä kasvaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ultrat ovat aina niin jännittäviä. Kiitos <3

   Poista
 2. Onnea hyvistä kuulumisista! Vaikka tosi tylsää seurata raskauttasi kun päivität reilusti yli kuukausi taaksepäin tapahtuneista jutuista. Mikset voisi kirjoittaa siitä mitä tällä hetkellä tapahtuu!? Turhauttavaa lukijalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tulen kirjoittamaan raskaudesta myös siitä mitä tällä hetkellä tapahtuu, mutta haluan kirjoittaa itselleni muistiin nämä mitä aiemmin on tapahtunut. Täältä on niin mukava tulla muistelemaan niitä. <3

   Poista
 3. Miten pääset noin usein ultriin? Vai käytkö yksityisellä? Helsingissä kaupunki kustantaa 2 ultraa, joista toinen on np- ja toinen rakenneultra...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Valkeakoskella pääsin viimekesäisen keskenmenon vuoksi tässä seuraavassa raskaudessa ultraan neuvolaan kaksi kertaa alkuraskaudessa, niskaturvotusultraan, rakenneultraan ja äitiyspolikäyntien yhteydessä on ennenaikaisuusriskin vuoksi ultrattu jo neljästi. Riippuu varmasti ihan siitä, onko raskaudessa tai edellisissä raskauksissa ollut ongelmia :).

   Poista
  2. Juuri näin, kuten Heidi sanoi. Jos edellisissä raskauksissa on ollut ongelmia, pääsee ultraan useammin. Kaksi kertaa kuitenkin kävimme yksityisellä ja kaksi kertaa olen käynyt julkisella puolella. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥