maanantai 17. huhtikuuta 2017

ENSIMMÄINEN NEUVOLA

Heti positiivisen raskaustestin tehtyäni varasin neuvolaan ajan. Muistin, että meillä olisi pian aika lääkärille keskenmenojen takia, joten oli hyvä tarkistaa neuvolasta pitikö aika nyt perua. Niinhän siinä kävi, että aika peruttiin ja sain ajan neuvolaan muutaman viikon päähän. Sattumalta aika oli samana päivänä kuin minun syntymäpäiväni eli 23.3. Tuolloin oli menossa rv 6+5. 

 Ensimmäisellä neuvolakäynnillä juteltiin meidän terveydentilanteesta, peloista liittyen raskauden etenemiseen ja keskenmenoon, ruokailu- ja liikuntasuosituksista sekä tehtiin päätös sikiöseulontoihin osallistumisesta. Mehän päätimme, ettemme sikiöseulontaan osallistu vaan käymme yleisessä ultraäänessä raskausviikolla 12 sekä osallistumme rakenneultraan. Monirakkulaisten munasarjojen takia sain myös lähetteen sokerirasitukseen raskausviikolle 12. 

Sovimme myös, että halutessani pääsen tapaamaan neuvolan terveydenhoitajaa useammin. Niimpä seuraava aika varattiin jo kuukauden päähän eli 24.4. Neuvolasta jäi hyvä mieli ja innolla odotan jo seuraavaa aikaa. Tässä kuukauden aikana on tullut eteen asioita, joista haluan päästä juttelemaan terveydenhoitajan kanssa. 

Seuraa minua:
Instagram: jennajanikaa
Snapchat: jennajanikaaa

9 kommenttia:

 1. Jos saa kysyä, niin miksi ette osallistu sikiöseulontaan ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme osallistu sikiöseulontaan, koska se ei muutaisi mitään. Tiedän, etten pystyisi koskaan keskeyttämään raskautta jos sikiöllä olisi kehitysvamma. Helpompaa, kun ei tarvitse stressata asiaa. :)

   Poista
 2. Moi! Nuo kaksi "yleistä" ultraa ovat myöskin sikiöseulontaa. Vai ajattelitko, että rakenneultrassa käydään kurkkimassa vain pikkuisen sukupuolta eikä sielläkään katsota rakenteita ollenkaan? Samoin 12 vkon ultra on nimeltään niskapoimu-ultra, jossa mitataan sikiön niskapoimuturvotus 21-kromosomihäiriön varalta. Eli se, että et käy verikokeissa ei tarkoita sitä, ettetkö osallistuisi sikiöseulontaan. Ihan vain selvyyden vuoksi. Vai minkähänlaisen stressittömän raskauden saat, jos esim. viikon 12 ultrassa huomataan massiivinen omfaloseele, anenkefalia, valtava koko kehon turvotus tai sikiön kasvun jätättävän usealla viikolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkös tuossa ihan selvästi kirjoittanut, että osallistumme rakenneultraan sekä ettemme halua tietää onko lapsemme kehitysvammainen. Eli emme osallistu seulontaan, jossa se selvitettäisiin. Meille puhuttiin seulonnoista kyllä ihan vain verikoe + niskapoimu ultra. Ja tästä kieltäydyimme, pyysin kuitenkin päästä ultraan raskausviikolla 12. Tämä on kuitenkin jokaisen oma päätös osallistuuko vaiko ei. :)

   Poista
  2. Mekin kävimme ultrassa n. viikolla 12, mutta emme halunneet niskapoimua mitattavan.

   Poista
 3. Entä jos vauvalla on sairaus/henkeä uhkaava tila joka vaatii välitöntä hoitoa heti synnytyksen jälkeen tai joka estäisi synnytyksen alateitse? Se että osallistuu seulontoihin ei tarkoita että täytyisi keskeyttää raskaus jos jotain ilmenee vaan sen tarkoitus on suojella lapsen ja äidin henkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten olen jo aiemmin sanonut, osallistumme rakenneultraan jossa varmasti nähdään jos sikiöllä on jokin sairaus. Kaikkia sairauksiahan ei edes rakenneultrassa näe vaan vasta lapsen synnyttyä. Emme osallistu kromosomipoikkeavuuksien seulontaan.

   Poista
 4. Eikai seulonnat yksinomaan ole vain äitien turvaksi?! Voihan synnytykseenkin kuolla sekä
  Äiti että lapsi, vaikka kuinka kaiken pitäisi olla kunnossa,

  Jos on lapsettomuutta takana niin eiköhän seulonnnoista kieltäytyminen enemmänkin edusta sitä, että lapsi on toivottu juuri sellaisenaan?!

  Itse en syö lihaa, mutta en kiellä
  Muita sitä syömästä,
  Näin lyhyesti kiteytettynä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Hyvin ilmaisit asian. :)Haluamme tämän lapsen sellaisenaan kuin hän on. <3

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥