perjantai 21. huhtikuuta 2017

ALKURASKAUDEN OIREET

Olin ihan varma, ettemme saaneet hyödynnettyä ovulaatiota, joten en vaivautunut seuraamaan oireita. Keskityin vain siihen, että kuukautiset alkavat ja seuraavassa kierrossa yritetään huolellisemmin. Koska alavatsani oli ollut oudon jäykkä ja lihakset tuntuivat kireiltä, päätin testata ennen kuin kuukautisten olisi pitänytkään alkaa. Plussaahan se testi näytti suureksi yllätyksekseni. <3 Nyt, kun mietin, oireita ennen plussaa oli paljonkin, mutta en tajunnut vain yhdistää niitä raskauteen. Myöhemmin ultrassa selvisi, että olin plussannut jo rv 3+3. 

Oireet ennen plussaa: Kireän tuntuiset vatsalihakset, kylmyyden tunne, nuha ja aivastelu useita kertoja päivässä. Pienet päänsäryt, rintojen arkuus, menkkamainen jomottelu alavatsalla ja järkyttävä väsymys. Luulin pitkään, että olin tulossa kipeäksi. 

Raskausviikolla 5: Unta olisi parhaimmillaan riittänyt jopa 18 tuntiakin vuorokaudessa. Uusina oireina tulivat myös närästys ja pahoinvointi autolla matkustaessa.

Raskausviikolla 6: Juuri viikkojen vaihtuessa alkoi vaaleanpunainen vuoto. Menkkamaiset jomotukset olivat vaihtuneet ajoittaisin vihlaisuihin. Rintojen ja nännien arkuus lisääntyi. Mahallaan makaaminen, suihkussa käyminen ja jokainen pienikin kosketus rintoihin teki kipeää! Matkapahoinvoinnin lisäksi alkoi esiintymään pahoinvointia aamuisin ja öisin. Kasvoihin ilmestyivät ensimmäiset raskauden tuomat finnit ja nälkä yllätti useammin. 

Raskausviikolla 7: Rintojen ja nännien arkuus pahentui entisestään. Rintaliivien pois ottaminen on yhtä tuskaa. Rinnat ovat myös turvonneet todella paljon ja olisi aika ostaa uusia liivejä. Järkyttävät selkäkivut, joiden takia käytiin päivystyksessäkin. Hiuksista tuli pikku hiljaa kuivat ja helposti katkeilevat. 

Raskausviikolla 8: Mulla on normaalistikin kuiva iho, mutta nyt ihosta tuli entistä kuivempi kasvoista, käsivarsista ja selästä. Unentarve laskenut, mutta edelleen nukun 15 tuntia. Finnit lisääntyneet kasvoilla ja ylävartalolla. Huimausta ja pyörryttävää oloa sekä ensimmäinen migreenikohtaus kolmeen vuoteen!

Raskausviikolla 9:  Alavatsan nipistelyä, vatsa on selvästi alkanut pyöristymään turvotuksen takia. Pahoinvointi helpotti tällä viikolla, eikä vaivannut juuri ollenkaan. Koko ajan teki mieli vettä ja janotti. Mehut ja limpparit eivät menneet alas. Finnit hävinneet ja kasvojen iho suhteellisen hyvässä kunnossa. Itkuherkkyyttä ja mielialanvaihtelua. Nenäverenvuotoja. Tällä viikolla kärsin myös elämäni ensimmäisen hammastulehduksen. 

Raskausviikolla 10: Välillä tuntunut kuin alavatsassa joku tökkisi terävällä veitsellä sisältä päin. Selkäkipua ala- ja keskiselässä. Kuiva iho, jonka nyt myös huomaa päänahassa. Hiukset ovat todella huonossa kunnossa ja rasvoittuvat helposti. Pahoinvointi palasi aiempaa pahempana! Kaikki ruoat mistä ennen nautin maistuvat pahalta. Sen sijaan voisin syödä maailman tappiin asti kylmää suklaata, appelsiiniä, perunaa, pihviä ja raikasta salaattia. Heräilin yölläkin kaksi kertaa pissalle. Unen tarve laskenut 12-tuntiin, myös päiväunet vähentyneet. Suutun ja ärsyynnyn herkästi. 

Raskausviikolla 11: Pahoinvointi pysyy poissa, kunhan muistan syödä tarpeeksi usein. Tulistun nollasta sataan todella herkästi! Päänsärkyä ja alavatsa kipuillut vasemmalta puolelta.

Millaisia oireita sinulla on ollut alkuraskaudessa? 
Seuraa minua: 
Instagram: jennajanikaa
Snapchat: jennajanikaaa

22 kommenttia:

 1. Kummassakin onnistuneessa raskaudessa pahoinvointia on ollut aina viikolle 16 asti. Rinnat olivat todella kipeät ja tiukat. Hiukset jouduin myös leikkaamaan polkkapituisiksi. Kaikki oli kuitenkin vain hyväksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi, et joutunut kauempaa kärsimään pahoinvoinnista ja raskaudet menivät onnistuneesti loppuun asti. <3

   Poista
 2. Mulla oli aivan alkuu jusr niit menkkamaisia kipuja ja sit kohtua nipisteli ja välillä koviakin kipuja hetkellisesti siellä oli. Plussauksen jälkeen mulla alko närästykset ja pieni huimaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivut ovat inhottavia kun alkava helposti huolestuttaan, mutta onneksi ovat vaarattomia. :)

   Poista
 3. Onnea!Itselläni menossa rv 13+5.Väsyttää kovasti, aivastuttaa ja palelee.Alussa pahoinvointia ei juurikaan ollut mutta nyt hiipinyt sekin esiin.Vapun jälkeen saadaan tietää sukupuoli sillä pääsin nipt seulaan jäätyäni kiinni seulonnoissa. Toiv.kaikki olisi hyvin. Ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Toivottavasti nipt seulan tulokset olivat hyvät ja pahoinvointisi helpottaisi. <3

   Poista
 4. Jos rintsikat alkaa ahdistaa, mut kuitenkin kaipaa tukea ni kandee testata bandeau liivejä, jotka vaan " pujotetaan" päälle.Ihan h&m ja seppälästä saa ja niis ei ole olkaimia tai kaaritukia mitkä painaisi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti nuo liivit eivät tue tarpeeksi ja oman kokoisia on vaikea löytää. Muutenhan ne olisivat loistavat, kun ei ole kaaritukia! :)

   Poista
 5. Pojista voin tosi pahoin pitkin päivää ja oli sellasta kiristävää tunnetta alavatsalla. Nyt tytöstä myös oli sitä pahoinvointia, mutta enemmän vaivas just tuo rintojen arkuus, ne oli ja on edelleen niin kipeät ettei oo tosikaan. Kannattaa ostaa carriwell merkkiset rintaliivit esimerkiksi ozbabystä, ne on pelastanut mut kaikissa raskauksissa ja imetysten läpi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Käyn tutustumassa noihin liiveihin. Itseäni vaivaa myös tuo rintojen arkuus edelleen, eikä tunnu helpottavan yhtään. :)

   Poista
 6. Mites raskaus on edennyt?

  VastaaPoista
 7. Oletko enää raskaana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, olen edelleen raskaana :)

   Poista
 8. Mihin oot kadonnut ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogi oli hieman tauolla tuossa, kun meidän perhe piirissä tapahtui aika ikävä asia. Mutta nyt asiat ovat paremmin ja palaan bloggaamaan. :)

   Poista
 9. kihloihinki menitte, kivaa! onnea

  VastaaPoista
 10. Itse luin täältä kihlaus uutisen:) onnea aivan koko sydämeni pohjasta teille<3

  VastaaPoista
 11. paljon onnea teille! :) mulla alussa oireena oli jäätävä väsymys ja paleleminen sekä vähän myöhemmin pahoinvointia sinne 13 viikolle asti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onneksi sinullakin pahoinvointi helpottu suht pian. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥