sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Olen palannut!

Olette varmasti huomanneet, että olen ollut melko hiljainen lähiaikoina. Syynä tähän on yksinkertaisesti suuret ja yllättävät muutokset omassa elämässä. Instagramin seuraajat ovat varmasti huomanneet, että kaikki kuvat "meistä" ja häihin liittyen on poistettu. Yhtenä päivänä kotiin tullessaan mies ilmoitti haluavansa erota. Oli kuulemma suunnitellut eroa jo useamman kuukauden, sekä varannut muuttoauton seuraavalle päivälle. Eron syinä olivat muun muassa sellaiset, etten antanut hänen pelata tietokonepelejä tarpeeksi, enkä ollut hänelle kotirouvana. Jälkeenpäin olen tajunnut, että olen tyytynyt todella vähään ja antanut itsestäni aivan liikaa. Eron jälkeen huomasin, että olin suhteemme aikana lakannut elämästä omaa elämääni. Elin vain toista ihmistä varten.

Edelleen olen todella järkyttynyt siitä, kuinka joku pystyy suunnittelemaan häitä ja kihlajaisia yhtä innokkaana kuin minäkin, ja sitten tehdäänkin näin. Eikö sitä halua erota olisi voinut ilmaista yhtään aikaisemmin. Miten pystyy suunnittelemaan eroa ja pois muuttoa toisen selän takana ja silti sanomaan hänelle iltaisin "onnellisena" rakastavansa ja haluavansa yhteisen tulevaisuuden ja loppuelämän? En vieläkään pysty ymmärtämään. Taisin saada uudenlaisen käsityksen kaksinaamaisuudesta.
Toisaalta olen onnellinen, että mies näytti todellisen itsensä nyt eikä vasta siinä vaiheessa, kun olisimme ehtineet sanomaan tahdon. Minua ei ole koskaan ennen jätetty, joten en osannut odottaa kuinka pahalta se tuntuisi. Ensimmäiset pari päivää sain itkukohtauksia melkein missä vain. Välttelin paikkoja ja asioita, jotka muistuttivat hänestä. Keskustelin paljon ystävieni kanssa ja mietin monesti, että miten ihminen pystyy olemaan noin kylmä. Muutaman päivän jälkeen pahin suru alkoi helpottamaan ja pystyin taas tekemään normaaleja asioita. Toivoin koko ajan, että tunteeni häntä kohtaan häviäisivät yhtä nopeasti kuin hän oli hävinnyt elämästäni. Parin viikon jälkeen ymmärsin, ettei rakkaus kuole sillä tavalla. Kaikki tapahtuu ajan kanssa.

Eron jälkeen olen tehnyt paljon sellaisia asioita, jotka ovat antaneet minulle voimaa jaksaa eteenpäin. Olen viettänyt aikaa perheeni ja ystävieni kanssa, tavannut uusia ihmisiä, nauttinut kesäisistä ilmoista ja auringosta, käynyt uimassa, opiskellut, nauttinut elämästäni ja tehnyt muita ihania asioita. Olen opetellut taas rakastamaan ja arvostamaan itseäni, ja usein olen löytänyt itseni miettimästä, että hei enpäs olekaan niin kamala kuin olen luullut.
Blogin tulevaisuutta olen miettinyt paljon, ja tulin siihen tulokseen, että blogi jatkaa tässä tutussa vanhassa osoitteessa. Kaikki lukijat eivät löytäneet uuden blogin puolella, ja minusta on mukavampi palata takaisin tänne. Blogin nimi tosin muuttui, mutta osoite pysyy samana. Sisältöön ei tule ihmeempiä muutoksia, mutta enää en kerro "meistä" vaan minusta ja minun arjestani. Olen tullut välillä kirjoittelemaan teille postauksia luonnoksiin, ja niitä on kertynyt jo melkoinen määrä, joten juttua riittää ainakin! :) Seuraavalla kerralla positiivisempia asioita, mutta nyt lähden Fian kanssa lenkille.

Mitä teille kuuluu? 

33 kommenttia:

 1. Jaksan edelleen ihmetellä miehen käytöstä, mutta ei jäädä menneitä murehtimaan. Nokka kohti uutta, olet Jenna rakas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin! Kiitos Vilma, sinä olet myös rakaas. <3

   Poista
 2. Miehet ei niitä ymmärrä kukaan. :(

  VastaaPoista
 3. Mut ihanaa, kun olet tehnyt cambäkin. <3

  VastaaPoista
 4. Voi luoja mikä idiootti mies! Ei voi kyllä ymmärtää tommosta :/ Mutta elämä jatkuu <3 -miljama

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vielä itsekään ymmärrä kaikkea, ja tuskin koskaan ymmärränkään. Onneksi elämä jatkuu, ja elämässä on paljon positiivisiakin asioita. <3 :)

   Poista
 5. No mä ainakin ennustinkin näin käyvän teille jo jonkin aikaa sitten. Luepa omat kommenttisi tuolta aiemmista postauksistasi. Sun ei siis edelleenkään todellakaan kannata yrittää lisääntyä ja muuttaa yhteen ja mennä naimisiin joka toisen luuserin kanssa, joka vähän kiinnostusta osoittaa. Nyt oikeasti niitä jäitä hattuun ja tutustu rauhassa ihmisiin ennen kuin teet noita isoja päätöksiä! Jos olisit rauhassa tähänkin tyyppiin tutustunut, niin olisit oppinut hänet tuntemaan jne. Mutta intit vaan, että just taas tämän kanssa haluan olla "loppuelämäni" vaikka olitte "tunteneet" vaan muutaman hassun kuukauden. Edelleenkään mun mies ei tekisi noin mulle koskaan, koska kun toisen tuntee vuosien ja vuosien ajalta, häneen pystyy luottamaan tekojen ja sanojen perusteella täysin, koska on elänyt sitä todellisuutta hänen kanssaan niin kauan, ja nähnyt toimintatavat jne. Että huh huh..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni eroa on todella vaikea ennustaa etukäteen, etenkin jos minkäänlaisia merkkejä ei ole ilmassa. Hienoa, että oma suhteesi kerran toimii. Mielestäni tuppaat unohtamaan sen, että meillä jokaisella on erilaiset käsitykset elämästä. Siinä missä sinä tarvitset useita vuosia luottaaksesi mieheesi, minä luotan jo muutaman kuukauden jälkeen. Olemme kaikki erilaisia. Itse ainakin ylipäätään seurustelen ihmisten kanssa sillä periaatteella, että jos se minusta on kiinni niin rakkaus kestää loppu elämän. Kyllä ne pidemmissäkin suhteissa olleet miehet saattavat yllättää.

   Poista
  2. No nää sun vastaukset nyt on aina ihan höpöhöpöö. Kyllähän sen sun historiastas jo näkee, että tyhmähän se on, joka tommosiin ihmisiin kuukauden päästä luottaa! Eikä kyse ollut siitä, että tarvitsee useita vuosia luottaakseen, vaan että ei ole järkeä suunnitella häitä ja lapsia kun ei kerta tiedä yhtään millaisen ihmisen kanssa on tekemisissä. Olis voinu olla vaikka kirvesmurhaaja. Ja todellakin musta on parempi olla ensin vuosia yhdessä ennen kuin tekee suuria päätöksiä. Mutta hei, meidän erohan on vaan siinä, että sinä eroilet vuoden välein etkä saa niitä lapsia, kun taas mulla on pysyvä perhe lapsineen. Malttia, malttia, nuori ihminen kun olet! Ja kyllä vaan minä näin ne teidän eron merkit jo silloin kun kerroit löytäneesi tämän tyypin! :D

   Poista
  3. En pidä siitä, että blogeissa kommentoijat alkavat kiistellä keskenään - se ei ole siis todellakaan tarkoitukseni. Mutta Jennalle itselleen totean, että vastauksesi eivät ole höpöhöpöä, vaan hyvin järkeviä ja kohtuullisia.

   Itse olen aikanaan seurustellut 1,5 vuotta ennen yhteen muuttoa ja sen jälkeen kului vielä 3,5 vuotta ennen kuin annoimme lapsille mahdollisuuden syntyä. En viitsi edes sanoa, miten kauan tällä hetkellä olemme jo olleet yhdessä... mutta jälkeenpäin olemme molemmat todenneet, että aivan hyvin olisimme voineet uskaltautua yhteen jo kuukauden tuntemisen jälkeen. Jokainen kauan yhdessä ollut pari on joskus ollut yhdessä vasta vain kuukauden.

   Ja se myös on totta, että hyvinkin pitkä liitto voi yllättäen päättyä. Juuri luin kirjastossa Kotilääkärilehdestä jostakin eläkeläispariskunnasta, jotka olivat vuosikymmeniä olleet yhdessä, kun mies eräänä päivänä ilmoitti, että muuttaa huomenna. Ja muutti myös. Eikä koskaan ole suostuntu/pystynyt selittämään, miksi yhtäkkiä halusi eron, vaikkei ollut edes toista naista kuvioissa.

   Poista
 6. No saapahan mies nyt pelata tietokoneella vaikka vuorokauden ympäri! Uskomaton hyväksikäyttäjä, kun noin kamalasti sinulle teki. :( Kilttejä ja sinisilmäisiä on helppo käyttää hyväksi (enkä tarkoita tuota pahalla). Toivottavasti kesä piristää mieltäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin saa, ja varmasti pelaakin. Inhottavaa, että toisille meistä ovat tietokonepelit tärkeämpiä kuin ihmissuhteet. Tuntuu, että kiltteys ja hyväsydämisyys kostautuu aina. Ehkäpä joskus tapaan ihmisen, joka arvostaa luonnettani ja kiltteyttäni. Kyllähän kesä aina piristää. <3

   Poista
 7. Olipas ikävää luettavaa :( tsemppiä sulle kuitenkin ja eiköhän se aito onni löydy ajan myötä. Koita nauttia kesästä kaikesta huolimatta <3 -EK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Eiköhän se aito onni sieltä löydy, kun sitä vähiten odottaa. Nautinnollista kesää sinullekin <3

   Poista
 8. Voi ei. Mutta ajattele positiivisemmin, ONNEKS pääsit eroo tollasesta lusmusta! Sä ansaitset paljon parempaa! :) nyt on kesä, nauti ja elä itsellesi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Niin ansaitsen, ja nyt aionkin löytää sen parhaimman! Eikä ole mitään kiirettä mihinkään. :) Nautithan sinäkin kesästä. <3

   Poista
 9. No onpa olleet naurettavat syyt erolle, ainakin noi mitä tekstissä mainitsit. Voi hyvää päivää! Kuinka vanha tämä mies siis on, joku 16 vai?? Olet kyllä todella onnekas kun tuollaisesta pääsit eroon, onneksi olkoon :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eron syyt ovat omasta mielestänikin todella naurettavat. Olen jälkeenpäin kysellyt todellisia syitä, mutta edelleen on sitä mieltä, että nämä ovat ne syyt. Kiitos. :)

   Poista
 10. Olipas siinä mulkero mies..

  Toivon itsesi kannalta että opettelet nyt olemaan yksin, ilman kiirehtimistä seuraavaan suhteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä sen takia parisuhdetta kaipaa, etten yksin osaisi olla. Itseasiassa olen lähiaikoina jopa nauttinut yksin olosta. :)

   Poista
 11. Jotenkin osasin tätä odottaa. Ikävää tälläiset on 💔 😔 Mutta ehkä seuraavassa parisuhteessa kannattaa ottaa aikaa kunnolla toisen tutustumiseen. Miksi on niin kiire esim hankkia se lapsi? Sä oot vielä nuori. Älä pilaa parisuhdettasi sillä että sulla on pakkomielle lapsen hankkimisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole pakkomiellettä lapsien hankkimiseen. Ikävää, jos olet saanut sellaisen kuvan. Mielestäni tutustuimme miehen kanssa niin hyvin kuin vain yhdessa asuva pariskunta pystyy toisiinsa tutustumaan.

   Poista
 12. Tiia/ReiseReise12.6.2016 klo 18.13.00

  No huh huh, ikävä lukea tälläisiä uutisia. :/ Mutta hyvä, että asia selvisi nyt kuin vasta sen jälkeen, kun "tahdon" on sanottu, aivan kuten sanoit. Kaikesta huolimatta hyvää kesää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on! Onneksi mies näytti todellisen itsensä nyt eikä vasta myöhemmin. Kiitos samoin <3

   Poista
 13. No? Joko seuraava? Ollaan-oltu-yhdessä-pian-puoli-vuotta-vaikka-oikeasti-tunnettu-vasta-kuukausi ja sit taas kohta "vahingossa" paksuna kun tiedetään että tämä on nyt oikeasti sitä oikeaa rakkautta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää, että ajattelet noin. Minä ajattelen omaa parastani ja onneani, en sitä mitä muut ajattelevat. :)

   Poista
  2. Oletko ikinä ajatellut että se miksi joku teki noin "Minä ajattelen omaa parastani ja onneani, en sitä mitä muut ajattelevat".

   Se ero tässä erossa oli että kaveri tajusi laittaa Sinut pihalle ennen kuin on kusessa virkavallan kanssa..

   Poista
  3. Hänhän ei laittanut minua pihalle. Sillä minä jäin asumaan yhteiseen kotiimme.

   Poista
 14. Hei, löysin sattumalta blogisi kun luin lapsettomuudesta jne. Ensinnäkin tosi ikävästi exäsi teki :/ ja toiseksee jos ihmisen tuntee vaa muutaman kuukauden ei voi sanoa että ihminen jonka tuntenu vuosia ois sit parempi eikä näyttäis huonoa puolta, en voinu olla näkemättä noita kommentteja. :/ mä oon tuntenu nykyisen aviomieheni vaa 2vuotta ja jo 2kk seurustelun jälkee puhuttiin häistä ettei se lyhyt tunteminen sitä tarkoita et ois jotenki huono ihminen sit. Tääl maailmas vaa tuppaa olee huonoja ja hyviä ihmisiä mut tsemppiä sulle tulevaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥