sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Pyhäinpäivä

 Eilen vietettiin pyhäinpäivää, jolloin on tapana sytyttää kynttilä pois menneiden rakkaidemme muistoksi. Minä kävin viemässä kynttilät pappani ja siskoni haudoille. Sytytin myös kynttilät vaarilleni ja ystävälleni muualle haudattujen kiven kohdalle. Kynttilöitä sytyttäessäni ja jätäessäni muistelin samalla aikoja, jotka sain kokea yhdessä pois menneiden kanssaan. Muistelin, millaista oli lapsena käydä papan mökillä. Muistelin kaikkia niitä asioita, joita olimme tehneet yhdessä, ja sitä millainen pappa oli ollut. Muistelin myös siskoani. Mietin kuinka kaunis hänestä olisi tullut. Kuinka suloinen lapsi hän oli ollut. Muistelin rippijuhliani, jolloin saimme hakea siskon sairaalasta kotiin illaksi, ja sain pitää häntä ensimmäisen ja viimeisen kerran sylissäni.

Muistelin vaariani, ja sitä kuinka olimme käyneet hänen kanssaan katsomassa strusseja ja panssarivaunumuseossa. Vaarin kanssa tuli lapsena käytyä myös muutamaan kertaan automuseossa. Etenkin nämä reissut ovat jääneet hyvin mieleeni. Muistelin häntä pellolla töissä isäni kanssa. Muistelin kuinka hän oli aina mummolaan mennessäni maannut sohvalla, ja katsellut televisiosta jotain historiallista dokumenttia. Näiden kaikkien rakkaiden lisäksi muistelin myös ystävääni, jonka menetin vuonna 2010. Muistelin mitä kaikea olin hänen kanssaan tehnyt ystävyytemme aikana. Hän oli ollut se henkilö, johon tukeuduin aina, kun oli ollut vaikeaa. Hän oli saanut minut aina hymyilemään ja nauramaan.

Välillä tekee hyvää vain muistella heitä, jotka olemme menettäneet. Minäkin olen menettänyt monta läheistä ihmistä, mutta onneksi he elävät ikuisesti muistoissani. <3  

Pyhäinpäivän lisäksi, me vietimme äitini syntymäpäivää. Veimme hänelle kukkia ja suklaata lahjaksi. Nautimme hänen ja siskoni seurasta muutaman tunnin. Oli mukavaa olla pitkästä aikaa kotiseudullani. :)

6 kommenttia:

 1. Meillä myös eilen sytytettiin kynttilöitä <3

  Jättää aina sanattomaksi.

  VastaaPoista
 2. Mihin su sisko kuoli?

  VastaaPoista
 3. Siksi vähän ärsyttääkin halloween, tuo pyhäinpäivän syrjäyttävä kaupallinen... Ihanaa kun on sellaisia päivä jolloin saa muistella rakkaita. Hali sulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä. Useinhan pyhäinpäivä ja halloweeni ovat osuneet eri päiville, mutta nyt osuivat samalle päivälle. :(

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥