tiistai 3. marraskuuta 2015

Lääkäri kuulumisia

Tampereen minilomamme jälkeen sain postissa kirjeen, jossa oli uusi lausunto pääni magneettikuvista. Ilmeisesti oma lääkärini ei ollut katsonut niitä tarpeeksi tarkasti, sillä lausunto oli toisen lääkärin kirjoittama. Lausunnon mukaan aivoissani ei ole mitään vikaa, mutta kaulaltani oli löytynyt suurentuneita rauhasia. Magneettikuvaus lähetteen yhteydessä olin saanut myös lähetteen verikokeisiin, joissa kävin tämän kuun puolessa välissä. Verikokeen ottanut hoitaja oli todella asiallinen ja ystävällinen. Hän kertoi mitä verikokeita minulta otettaisiin, ja koska saisin tietää tulokset. Hän jopa varasi minulle soittoajan lähetteen tehneelle lääkärille. Kerroin hoitajalle pelkääväni verikokeen ottamista, sen aiheuttaman kivun takia. Kaikki sanovat, että verikokeen ottaminen sattuu yhtä paljon kuin hyttysen pistos. Minun mielestäni se sattuu paljon enemmän. Verikokeen otto meni kuitenkin hyvin. :)

Verikokeen tulokset olivat jo seuraavana päivänä luettavista Terveystalon Oma Terveys -sivuilta. Kävin sieltä lukemassa tulokset, ja huomasin valkosoluarvojen olevan yli viitearvojen. Lääkärin soittoaika oli parin päivän päästä tästä. Lääkäri kyseli ensin vointiani ja onko jotain uusia oireita ilmennyt. Kerroin hänelle, että väsymys on pahentunut. Voisin oikeasti nukkua vuorokaudenkin ympäri, jos se vain olisi mahdollista. Päänsärky ja pahoinvointi on ollut samanlaista kuin aiemminkin. Joitakin uusiakin oireita on ilmaantunut. Lääkäri kertoi verikoetulokset, jotka jo tiesinkin. Olin kysymässä häneltä tarkempaa tietoa magneettikuvien ja verikokeen tuloksista, kun hän jo kehotti minua varaamaan aikaa toiselle lääkärille. Hän ei kuulemma osaisi minua enää auttaa, sillä neurologista ongelmaa ei ollut. Sain myös luvan lähteä uusimaan silmälasini. Silmien punoitus johtuu kuulemma silmien siristämisestä, jota kuulemma teen huonon näköni takia. 

Tosiaan huomenna olisi tarkoitus varata aikaa toiselle lääkärille näiden asioiden tiimoilta. Tärkeää olisi nyt päästä jatkotutkimuksiin asioiden tiimoilta. Puhetta on ollut ainakin kaulan imusolmukkeiden ultraamisesta, ja kontrolli verikokeista. Saa nähdä mitä tämä tuo tullessaan, mutta uskon, ettei kyseessä ole mitään vakavaa. :)

8 kommenttia:

 1. Mulla verikokeen ottaminen nipistää vaihtelevasti. Sinänsä huono esimerkki tuo hyttynen kun sitä ei aina edes huomaa. Iteltä on otettu usein verikokeita ja pienenä sitten joka vuosi. Samoin 5 vuotta takaperin kun sain epilepsiakohtauksen. (onneksi testien mukaan en kuitenkaan sairasta epilepsiaa. Tosin jos saan vielä toisen kohtauksen niin sitten kyllä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni myös tuo hyttysen pisto nipistää, mutta ei läheskään niin paljoa kuin verikokeen otto.

   Ikävää, että sinultakin on pitänyt ottaa usein verikokeita. Ne eivät ole koskaan kivoja. Onneksi, et sairasta epilepsiaa <3

   Poista
 2. Ei kai tuo voi olla leukemiaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehellisesti en osaa sanoa, mutta koitan olla positiivisin mielin kuvittelematta mitään ylimääräisiä. :)

   Poista
 3. Hieno juttu että magneettikuvat pään osalta ns. puhtaat!
  Se varmasti antaa jo mielenrauhan takia paljon!
  Itsekin pelkäsin ja kammosin aiemmin noita verikokeita.
  Nykyisin niitä kun otetaan noin kolmen viikon välein on kammo mennyt jo pois mutta ei ne mukavia vieläkään ole. Mutta ei niissä kestä kuin 2-3 min kerralla niin kyllä sen kestää ihan ok. Ja kokonaisuuden kannalta parempi niitä ottaa kun olla ottamatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain! Olen niin iloinen, ettei magneettikuvista löytynyt mitään. :) Tottahan se on, että verikokeiden ottaminen on parempi kuin olla ottamatta niitä. Löytyypähän kaikki aikaisemmin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥