lauantai 14. marraskuuta 2015

Joulun bucket lista

Joulukuu alkaa olemaan jo nurkan takana sillä marraskuu on jo pian puolessa välissä! Joulusuunnitelmat ja -valmistelut ovat jo hyvällä mallilla. Ensimmäiset jouluvalot ja -koristeet on laitettu paikoilleen. Alkuviikosta söimme ensimmäisen kerran tänä vuonna jouluruokaa - porkkana- ja lanttulaatikkoa! Lemmikkimessuilta ostettiin ensimmäinen joululahja. :) Olenkin luonut joulua varten oman bucket listan, johon olen kerännyt asioita, joita tehdä vielä ennen joulua. :) Yliviivatut on tehty jo! :)
 1. Leivo pipareita ja joulutorttuja. Rakastan pipareita ylikaiken. Lämmin glögi ja piparit! <3

2. Katso paljon jouluelokuvia. Jouluelokuvat ovat kaikista parhaimpia. :)

3. Hanki joululahjat. Muista myös paketoida ne kauniisti.

4. Askartele joulukortit, ja postita ne. 

5. Kuuntele paljon joululauluja. Rakastan suomen- ja englanninkielisiä joululauluja. Edelleen suosikkini on Michael Bublen joululevy. <3 
 6. Koristele joulukuusi. Yleensä minulla on ollut sekä muovikuusi että aitokuusi, mutta tänä jouluna meille tulee vain muovinen. Sain kuusen vuonna 2011 isoäidiltäni, kun vietin ensimmäistä joulua omassa asunnossani. Kuusi on todella vanha, mutta sitäkin tärkeämpi osa minun jouluani. :) 

7. Koristele koti kauniisti! Rakastan joulukoristeita yli kaiken! Niitä onkin vuosien varrella kertynyt useampi laatikollinen. Tänä jouluna tulen käyttämään suurimmaksi osaksi punaisia, kultaisia ja hopeisia koristeita. Ehkäpä joukosta löytyy muutama vihreä ja sininen pallo kuusessa. :) Joulukoristeiden laitoin olenkin aloittanut jo, sillä muutamat valot ovat päässeet paikoilleen. Myös joululiinat on otettu käyttöön ja kynttilät on vaihdettu jouluisempiin. :) 
8. Leivo piparkakkutalo ja koristele se kauniisti. Olen monena jouluna haaveillut piparkakkutalon leipomisesta, mutta aina se on kiireen vuoksi jäänyt. Tänä jouluna aion löytää tähän aikaa! :)

9. Tee joulusiivous. Yleensä jouluna on tapana siivota joka paikka kiiltäväksi. Näin minäkin olen tehnyt joka joulu, ja aion myös tänäkin jouluna. Aloittelen varmaan joulusiivouksen noin viikkoa ennen joulua, jotta joka paikka kiiltää sitten jouluaattona! :) 

10. Valmista jouluruoka. Me aiomme syödä jouluruokaa kotonamme ennen kuin lähdemme kiertämään sukulaisiamme. Aiomme nauttia hetken joulunrauhasta kahdestaan. :)
11. Muista hankkia joulukukkia tuomaan jouluntuoksuja kotiin. Isoäideille ja vanhemmille täytyy myös viedä joulukukat joulunkunniaksi. :) 

12. Hanki hautakynttilät ja lyhdyt haudoille. Meillä on jouluna tapana käydä haudoilla muistamassa edesmenneitä rakkaitamme.

13. Hanki koirille ja kaneille jouluherkkuja ja lahjoja. <3 Kaiva myös Fian joulupuku jostain kaapista. :)
Millaisia asioita teillä on omalla bucket listallanne? :) 

Tämän postauksen kuvat ovat viime joululta. :)

15 kommenttia:

 1. Ihanan jouluinen postaus! :)
  Omalla listallani on aika samoja juttuja, paitsi että en tee piparkakkutaloa. Mutta mun listalla on villasukkien kutominen joululahjoiksi. Aika paljon on jo kudottu, vielä muutama pari jäljellä. Ruokien tekemisen olen jo aloittanu, pakkaseen siis, ettei kaikki jäisi ihan viime tippaan. Ihanaa tämä joulun odotus! :)
  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän jälkijunassa sain tietää Pariisin tapahtumista. Tuota kommenttia kirjoittaessa en siis ollut vielä kuullut järkyttäviä uutisia.

   Poista
  2. Villasukat ovat ihania <3 Itsekin varmaan kutoisin, jos osaisin. :) En ole vain koskaan oppinut sitä taitoa. Pitäisi varmaan itsekin aloittaa ruokien tekeminen jo ajoissa, ettei sitten tule kiire. :)

   Pariisin tapahtumat olivat kyllä kamalia! :(

   Poista
 2. Mistä sää saat rahaa elämisee ja lahjojen osteluun ja elukoihin yms? Mietiskelin vaan kun etkö käy nettilukioo, eihän siitä paria satasta enempää taida saada

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjatakseni väärää tietoasi, nettilukiosta ei saa opintotukea. Tulon lähteeni eivät kuulu blogin puolelle, enkä aio täällä raha-asioista kirjoitella. :)

   Poista
  2. Siis mies elättää ;)

   Poista
  3. Mieheni ei elätä minua. Meillä on molemmilla omat tulot ja menot. Yhteiset menot, kuten ruoka, hoidetaan puoliksi.

   Poista
  4. Aivan aivan... Sossu. :)

   Poista
  5. Kyllä mulla on ihan muut tulon lähteet. :)

   Poista
  6. No ei nyt oikee voi olla, jos mies, vanhemmat tai sossu ei anna rahaa, et käy töissä etkä saa tukiakaan :D :D

   Poista
  7. Miksi minulla ei voisi olla muita tuloja? On muitakin keinoja tienata rahaa kuin sossu ja miehen siivellä eläminen. :) Enkä todellakaan aio puhua tuloistani täällä blogissa, vaikka kuinka kyselisit. :)

   Poista
  8. Voi luoja miten ärsyttävä ano :D mitä toisten tulot liittyy tähän mitenkään?! Kyllä jokainen ihminen saa tuloja, kukin jostakin. Sillä ei ole mitään väliä. Ja ne rahat saapi jokainen käyttää miten parhaaks näkee :) Itellä suurin osa menee myös vuokraa, laskuihin, kahteen koiraan ja sisustamiseen paljon. Kateellisten kitinää tollanen...

   Poista
  9. Näinpä! Ei kenenkään tulot kuulu muille. Tärkeintä on, että on jotain jolla elää. :)

   Poista
 3. Munkin suosikki on michael bubleen joululevy<3 ja kuuntelen sitä aina , kun paketoin lahjoja:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥