keskiviikko 19. elokuuta 2015

Vieraskynä: Vilma - elämää, ei sen enempää

Ajattelin ruveta toteuttamaan erilaisia vieraskynä -postauksia, ja hyvä ystäväni Vilma sai kunnian olla ensimmäinen. Jos teiltä lukijoilta löytyy mielenkiintoa osallistua näihin vieraskynä -postauksiin, niin laittakaahan sähköpostia osoitteeseen yksipienielefantti@gmail.com. Mutta pidemmittä puheitta, päästetään Vilma ääneen! :)

Moi! 

Mä olen Vilma, blogista elämää, ei sen enempää. Kun Jenna pyysi multa postausta tänne blogiin, otin haasteen innoissani vastaan. Mietin pitkään mitä kirjoitan. Hallituksen säästöideoista jotka kohdistuvat heikompiosaisiin, uudesta lasten päivähoitoon liittyvästä laista ja vai höpötänkö joutavia. Nämä kaikki ovat minulle tärkeitä asioita.  

Mutta asia joka minulla on eniten näinä päivinä ollut mielessä, on ystävyys. Jenna on yksi tärkeimmistä ystävistäni. Jennan kanssa tutustuttiin alunperin blogijuttujen kautta. Hän on auttanut minua mm. blogini kanssa, huh, kiitos Jenna!

Monesti kuulee pohdittavan että millainen ystävän pitäisi olla. Luotettava, empaattinen... Tärkeitä ominaisuuksia, mutta samalla mietin mitä me voimme odottaa ystävältä. En tiedä, voimmeko mitään. Hän on läsnä ystävänäsi oman elämäntilanteensa kautta. Se saattaa olla sellainen, jossa ei pysty olemaan sellainen ystävä kuin mitä ystävän odotetaan olevan.

Onko iällä väliä, kun kyseessä on ystävä. Ei, minulla on monta paljon vanhempaa ystävää. Ja he pitävät minua ystävänään. Se on rikkaus. Viime viikolla olin vierailulla kahdella iäkkäällä naisihmisellä. En tiedä koenko heidän olevan ystäviäni, mutta ainakin voin olla heille ystävällinen ja kaveri. 

Mitä eroa on ystävyydellä ja ystävällisyydellä. Ystävällinen voit olla kaikille. Mutta ystävä ei tarvitse olla kaikkien kanssa. Ystävällinen ajattelee ainakin olevansa sellaisille ihmisille joista pitää. Mutta myös niille joita ei tunne, koska miksi olla epäystävällinen jos voi olla ystävällinen. Halusin osoittaa vanhoille naisille ystävällisyyttä ja välittää, koska tiedän miten käyntini ilahduttaa ja kuinka paljon itse saa. Se on kalleinta kuin mikään ystävällisyys. Välittäkää toisistanne!

Niinkuin rakkaus, voi myös ystävä:
"Ystävä on  kärsivällinen, ystävä on lempeä, ystävä ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu..."

Rakkaudella, Vilma
www.eisenenem.blogspot.fi

4 kommenttia:

  1. En ookkaan aiemmin vielä törmännyt tämmöiseen postaukseen. Tosi kiva idea ja hyvin toteutettu postaus :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että pidit :) Näitä on tulossa lisääkin. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥