maanantai 20. lokakuuta 2014

Unia

Olen tässä muutaman viikon aikana nähnyt todella omituisia unia. Yhtenä yönä näin esimerkiksi unta, jossa olin raskaana. Olin menossa ultraan ja pelkäsin kovasti, että vauvalla on jokin hätänä. Ultrassa sitten lääkäri löysikin kohdustani hirven. Kohdussani kasvoi hirvi. Hän käski minunkin katsoa ruutua ja näytti, että sillä on ihan selvät sarvet ja neljä jalkaa. Ultran päätteeksi lääkäri sitten totesi, että minut on leikattava ja hirvi on otettava pois, etten kuole. Leikkaussali oli unessa täynnä ihmisiä ja leikkaava lääkäri kertoi minulle leikatessaan, että joillekkin käy näin. Hirvi on hedelmöittynyt ihmisten ihosolujen kautta. Tässä vaiheessa heräsin! Tuon unen näin päivää ennen viimeisintä ultraa. Saattoi kenties johtua jännityksestä ja stressistä, mutta huhhuh mikä uni! :D 

Muutama yö sitten näin unta, missä jahtasin vauvojen isää paistinpannulla ympäri kyliä. Hän onnistui pakenemaan asuntoonsa, mutta minä jäin väijymään häntä johonkin autoon hänen talonsa eteen. Mutta nään minä ihaniakin unia. :) Yhtenä yönä näin unta, jossa minusta tuli kahden ihanan poikavauvan äiti. :) Heh, enneuniko? ;)


Jotenkin raskauden myötä unetkin ovat käyneet kummallisemmiksi. Ennen raskautta näin joka yö joko ihan mukavia unia tai sitten painajaisia. Nyt en näe niinkään painajaisia vaan unet ovat ihania tai sitten niissä ei ole päätä eikä häntää. Kuten tuossa ensimmäisessä esimerkissä. Onko tämä täysin normaalia? Äitini kanssa aiheesta keskustelin ja hänkin kertoi nähneensä raskaana ollessaan omituisia unia.

Millaisia unia te olette nähneet? :)

8 kommenttia:

 1. aika useinhan unet liittyvät siihen mitä olet edellisen päivän ajatellu. Mulla esim viimeyönä näin unta etta että oltiin siskon kanssa jenkeissä, ja paettiin siskon kaverin suututtamaa miestä. (jenkkeihin nyt haluan, ja oon lukenu tuota siskon kaverin aupair blogia kun on jenkeissä) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat olla oikeassa. :) Sinulla on ollut ihan mukavan oloinen uni. :)

   Poista
 2. Nyt kun luin tämän niin tajusin mistä mun viime aikaiset oudot unet johtuu.. raskaudesta tietty :D

  Ja siis parina viime yönä olen tosiaan nähnyt aivan outoja, sekavia unia. Samaa taisi olla viime raskaudessa. Eli tuttua on ja uskoisin sen olevan normaalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tämä on normaalia. :D Mukavaa, jos nämä unet jatkuvat koko raskauden ajan. :)

   Poista
 3. Minä oon kyllä nähnyt omituisia unia aina raskaana ollessa. En nyt kylläkään muista ainoatakaan esimerkkiä, mutta tosi eläviä ja outoja unia, jotka muistan vielä aamullakin.
  Pistää vähän miettimään, koska viimeisen parin viikon aikana oon taas nähnyt aivan tyhmiä ja eläviä unia.. :O .

  Monestihan tuollaiset painajaiset ja ahdistavat unet johtuvat siitä, että elimistö yrittää viestittää jotain. Että jotain on hätänä. Lähinnä siis stressiä tai muuta vastaavaa. Sullakin on varmasti stressaava elämäntilanne, kun on ollut kirjoitukset ja alkuraskaus ja kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä minunkin uneni ovat todella outoja ja eläviä. :D Todella eläviä, välillä on vaikeaa erottaa todellisuutta unesta herätessään. :)

   Poista
 4. unen, jossa olin pahassa liikenneonnettomuudessa! hyrr :s

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥