maanantai 6. lokakuuta 2014

Raskaudesta kertominen

Heti positiivisen testin tehtyäni soitin ystävälleni Heidille sekä äidilleni. Ystäväni vaikutti onnelliselta puolestani ja onnitteli. Äitini kehotti tekemään uuden testin moneen kertaan. Lähetin jopa hänen sähköpostiinsa kuvan positiivisesta raskaustestistä, jonka jälkeen hän kehotti minun varmistamaan raskauden verikokeella. Verikokeen jälkeen hän jo uskoi raskauden olevan totta. :) Otti asian ihan hyvin, ei nyt mitenkään hyppinyt innosta mummoksi tulosta, koska mitä vain voi vielä tapahtua, mutta oli kuitenkin onnellinen. :) 

Äitini kertoi sitten raskaudesta muutamalla sukulaiselle ja itse kerroin parille muullekkin ystävälleni. He ottivat asian hyvin ja onnittelivat minua. :) Vaikeinta oli kertoa raskaudesta isälleni, koska en tiennyt miten hän siihen reagoisi. Kerroin hänelle ensimmäisen ultran jälkeen, samoihin aikoihin kun kerroin raskaudesta täällä blogissakin. Olin ainakin varma, että kohdussa olisi elämää ja kertominen olisi edessä jossain vaiheessa. Aluksi hän otti asian hyvin, sanoi uutisten olevan hyviä. Tällä hetkellä minusta kuitenkin tuntuu, että uutinen ei ollut kauhean mieleinen. Noh onhan tässä jokaisella aikaa sulatella tätä uutista. :) 


Isoäidilleni ajattelin kertoa toisen ultran jälkeen eli viikon päästä. :) Samalla olisi tarkoitus myös julkistaa raskaus muille sukulaisille. 

Tänään alkoi kahdeksas raskausviikko! Huimaa, että olen oikeasti päässyt tässä jo näin pitkälle. Aika on mennyt kyllä todella nopeasti. Monenlaisia kipuja ja kolotuksia on ollut. Muutaman kerran olen pyörtynyt ja eilen nousi vielä kuumekkin. Tänään olisi tarkoitus käydä lääkärissä valittamassa pyörtyilystä ja muusta. Ensimmäinen raskaushimokin on tullut! Himoitsen kovasti pähkinäsuklaata. :)

Milloin te olette kertoneet raskaudesta sukulaisille ja ystäville? :)

30 kommenttia:

 1. kaverini kommentoi mun lapsettomuutta sillä, että en tarvii sitten ehkäisyä xD Mutta kuten sinäkin tulit ihan normaalisti loppujen lopuksi raskaaksi, en ole kertaakaan ajatellut että se on näin. Ja piste. Minulla kun on niin että munasarjat eivät toimi kunnolla, ei se välttämättä tarkoita että siellä ei mitään olisi. Joten niin kauan kun en itse halua lasta, käytän ehkäisyä koska itse en kyllä halua mitään yllätys raskautta. Ja itteäni ainakin hirvittää koko raskaus, ja siksi musta on outoa, että me ollaan molemmat 20 vuotiaita, ja itestäni olis todella outoa jos olisin nyt raskaana näin nuorena. Varsinkin kun on vielä muutama matkailu haave, minne en halua lapsia mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan se on, ettei tiedä mitä tapahtuu. :) Itse olin päättänyt, että ainoa ehkäisy jota tulen käyttämään olisi kondomi. Toivottavasti sie saat toteutettua haaveesi ja pääset matkalle ilman lapsia. :)

   Poista
 2. Äitille, isälle, suskolleni ja parhaalle ystävällle heti plussattuani ja muille vasta n. Viikolla 13, eli rakenneultran jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei :) Taitaa olla melko yleistä tuo kertominen vasta viikolla 13. :)

   Poista
 3. Esikoisesta kerrottiin ensimmäisen ultran jälkeen kun rv 12 tuli täyteen. Haluttiin odottaa kriittisimpien viikkojen ohitse. Samanlailla toimitaan nyt toisen kohdalla.

  Onko kaksosraskauksissa aina noin tiuhaan ultrat vai miks sun pitää yhtenään siellä käydä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan hyvältä :) Itse en malttaisi millään odottaa, etenkin kun niin moni jo tietää raskaudesta. :)

   En tiedä miten normaalissa kaksosraskaudessa on, mutta mielestäni silloinkin on muutama ylimääräinen ultra. Minulla on nyt tuo toinen alkuraskauden ultra sen takia, kun ensimmäisessä ei vielä näkynyt b vauvan sydämen syke. Mutta muuten tiuha seuraaminen johtuu omasta terveydestäni.

   Poista
 4. Moni kertoo siinä kolmen kuukauden kohdalla. :)

  Haluatko sinä tai joku blogisi lukija mukaan herkku vaihtoon http://minttu-mietteet.blogspot.fi/2014/10/joko-herkuttaa-herkku-vaihto.html
  Täällä joku viimeeksi siitä kiinnostui lukijoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä se yleinen aika kertoa, itse en jaksa sinne asti odottaa :D

   Kiitos, kun linkkasit tuon :) Voisin itsekkin osallistua siihen :)

   Poista
 5. Kerroin lähimmille vasta noin 13. viikolla, ultran jälkeen. Töissä kerroin noin viikolla 15. Olin siis tosi paljon varovaisempi, en olisi ikinä uskaltanut noin varhain olla liikkeellä kuin sinä.. Kaikkihan me olemme erilaisia, toiset haluavat vaikka tietää vauvan sukupuolen etukäteen, toiset eivät! Saati sitten kaikki kasvatuserot ym. onnea kovasti raskaudestasi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 :) Juu en mie malta olla hiljaa raskaudesta, kun kerrankin saan sen kokea tapahtui sitten mitä vain. :)

   Poista
 6. Kumma,että hehkutat olevasi raskaana ,mutta silti roikut Holvi baarissa joka vkl. Oletko valeraskaana vai juotko raskaana?Minulla on kuvia todisteena baareilustasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se, että olen raskaana ei estä minua pitämästä hauskaa ystävieni kanssa ja käymästä baarissa. Menen sinne ystävieni seuraksi jos vointini on riittävän hyvä. En ole juonut tippaakaan alkoholia sen jälkeen, kun sain tietää raskaudestani. :) Saanko kysyä, että miksi olet ottanut minusta kuvia? Mitä hyödyt niistä itse?

   Poista
  2. Voi jessus -_- Mitä sitten jos käy baareissa, jos ei juo? Kai sitä nyt saa kavereiden kanssa olla! Ei se tarkoita, että jos on raskaana, että pitää olla neljän seinän sisällä.

   Poista
  3. Eikö oo tuolla anonyymillä muuta tekemistä, kuin valokuvata salaa vieraita ihmisiä?! Ei jumpe.. :'D

   Poista
  4. Niin sitä miekin mietin, että eikö siellä baarissa voi käydä muuten vain? Ei kai siellä aina ole pakko juoda? Minä en todellakaan ole juonut tippaakaan alkoholia sen jälkeen, kun sain raskaudesta tietää, enkä aiokkaan juoda. :)

   Eipä sillä taida olla :D

   Poista
 7. Minä oon kertonut isovanhemmille oikeastaan heti testin tehtyäni. Samoin ystäville. Muutama ihminen on, joille on ollut vaikeampi kertoa johtuen heidän lapsettomuudesta, mutta heillekkin olen kyllä aika ajoissa kertonut. Pomolle kerroin myös tosi nopeasti, koska raskaudessa oli kaikenlaista ongelmaa, mutta työkavereille ja asiakkaille kerroin vasta ehkä rv20 tienoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei :) Kuulostaa melko normaalilta. :) Miten kerroit asiasta lapsettomuudesta kärsiville läheisille? Itsekkin tunnen muutaman ihmisen joka on lapseton niin mietin miten voisin hienotunteisesti asiasta kertoa heille.

   Poista
  2. Pyysin istumaan alas ja sitten sanoin, että mulla on asiaa, joka tuntuu vaikealta kertoa ja sitten vain kerroin raskaudesta. Molemmat ystävät ottivat kyllä asian ihan hyvin vastaan ja olivat onnellisia meidän puolesta. Turhaa jännitin niin kovasti.

   Poista
  3. Hyvä, että he ottivat asian hyvin vastaan. :) Minäkin sain kerrottua asiasta ja ihan hyvin ottivat. :)

   Poista
 8. Suututtaa kun ihmiset uskoo sokeasti sinun juttujasi! Ei raskaana tarvitse 4 seinän sisällä olla,mutta kyllä se on nähty ,että sä Holvissa dokaat? Ja millainen "tuleva" äiti roikkuu JOKA vkl baarissa?? Upea tulevaisuus lapsilla!

  VastaaPoista
 9. Jos jengi haluaa tietää totuuden niin mitään lapsia ei ole , ei ole koskaan näiden lukuisten " keskenmenojenkaan" aikana ollut! Tämä Jennan uusi mies, jota niin rakastanut heti Jeren erosta asti on ryssä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä tuottaa pettymys, mutta kaikki elämässäni tapahtuneet asiat ovat totta. Minun ei tarvitse todistella tuntemattomille ihmisille yhtään mitään. Lisäksi en todellakan tapaile yhtäkään ulkomaalaista miestä. Ihan tiedoksesi kyseinen ihminen on ihan suomalainen. Jos sinun uhkailusi ei lopu, vien asian eteenpäin. Olen tallentanut jokaisen uhkauskommenttisi, joita en ole julkaissut.

   Poista
  2. Mitä väliä sillä edes on minkä maalainen lapsen isä on? Jos isä oisikin venäläinen (ryssiä oli sotien aikaan) niin saisipa muksu ainakin kauniit slaavilaiset kasvon piirteet. :) Venäläisissä ei ole mitään vikaa nykyaikana.

   Poista
  3. Aivan oikeassa olet Minttu. Ei sillä kansalaisuudella ole väliä jos ihminen on kunnollinen. :)

   Poista
 10. Eikö jo se kerro valheistasi,että et uskalla julkaista kommenttejani! Joko tunnustat valheesi tai lähtee tieto eräälle ystävälleni vähän vaikutusvaltaisimmista piireistä ,ota tai jätä .mä haluan totuuden kaikkien nähtäväksi en muuta, itse valitset itse !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän sekin jo kerro jotain, kun et uskalla omalla nimelläsi kommentoida! ;) Mitä tyydytystä sä saat kun kiusaat Jennaa? Sitäpaits, mä tiedän monia jotka on esim tupakoinu raskaus aikana, ei sekään hyväksyttävää, ja väärin syntymättömälle ja viattomalle lapselle. Mutta siihen kukaan muu ei voi vaikuttaa, kuin se ihminen itse. Itsekästähän se on... Elämä on. Kyllä sitä nyt saa baareissa käydä, kunhan ei alkoa juo. Ja oletko muka emnnyt juomaan samasta lasista? Mitä jos siinä on ollut limpparia? :D Tosi säälittävää tulla latelemaa tollasta kun ette tiedä mistään mitään. Esiintyisitte nyt edes omalla nimellä. Todella lapsellista huudella anona!

   Poista
 11. Nyt jäi hampaankoloon tuo Ei TODELLAKAAN siis onko ulkomaalaisissa jotain vikaa? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole mitään ulkomaalaisia vastaan. :) Pahoittelut, jos siitä sai sellaisen kuvan.

   Poista
 12. Lapsettomana antaisin vinkin kertoa vauvoista ihan niin kuin muillekkin ja samaan aikaan, se vasta pahalta tuntuukin, kun pantataan tietoa ja saa kuulla viimeisenä iloiset uutiset. Ainakin itse voin iloita muitten onnesta vaikka itse en lapsia voi saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tuon tunteen, muistan sen niin hyvin. En todellakaan ole aikonut pantata tietoa. :) Pelottaa vain, että aiheutan ihmisille samanlaisen katkeruuden tunteen kuin itse tunsin aikoinani.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥