keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Pieni enkelini

Elämäni onnellisin päivä oli, kun sain tietää odottavani kaksosia. Olin niin täynnä onnea, etten edes muista koska olisin viimeksi ollut niin onnellinen. Rakastuin kaksosiin heti ensimmäisen kerran, kun näin heidän kuvansa ruudulla. Minusta oli tulossa kahden lapsen äiti! Pelkäsin joka hetki menettäväni toisen heistä tai pahimmassa tapauksessa molemmat. Olin kuitenkin päättänyt nauttia raskaudesta sen aikaa mitä ehtisin. Nyt jälkeenpäin ajateltuna, olen onnellinen, että nautin kaksosraskaudesta sen aikaa, kun ehdin siitä nauttimaan. Annoin itselleni luvan olla onnellinen. 

Viikonloppuna kuitenkin alkoi pieni verinen vuoto, jota seurasi kamalat vatsakivut. Kivut eivät helpottuneet edes särkylääkkeiden avulla. Muutaman tunnin kärsimisen jälkeen kivut päättyivät, kun toinen vauvoista vuosi pois. Hän oli niin pieni, kolmen sentin kokoinen verinen möykky. En osannut edes ajatella, että raskaus olisi mennyt kesken. Toivoin sen vain olleen jotain muuta. Eilen kuitenkin ultrassa selvisi sen olleen toinen vauvoista. Lääkärin mukaan vaikutti siltä, että se olisi ollut A vauva. Toisella oli lääkärin mukaan kaikki hyvin ja sain käskyn levätä nt-ultraan asti, eli ensi viikon maanantaihin, jolloin keskustellaan enemmän tästä tilanteesta. 

Niin hiljaa kuin hiutale pieni
lennät taivaalla leijaillen.
Niin kaunis, hauras ja hento
enkeli pikkuinen.

Kun taivaan tähdet tuikkii
luokseni lentää saat
jokaisen illan myötä
unessa tavataan.

Kiitos ajasta siitä joka
yhdessä kuljettiin.
Kiitos ilonsäteistä niistä
joita hetkeksi annettiin.

Sydämessäin aina kuljet,
rakkauteni koskaan kuole ei,
vaikka ikävä aikanaan laantuu
sua unhoita, unhoita en. 

Pienestä ihmeestäni tuli enkeli <3 

Miten voin nauttia raskaudesta tämän jälkeen? Miten tästä pääsee yli? Onko toisella yksinäistä nyt, kun sisko/veli on poissa? Mitä, jos menetän tämän toisenkin? Mielessäni pyörii niin monia kysymyksiä, joihin tuskin koskaan saan vastausta.  

32 kommenttia:

 1. Voi ei, kamalaa. Suuret osanottoni! <3 Itsekin kaksosia odottavana voin vain kuvitella mitä käyt läpi. :( Kovasti voimia ja tsemppiä loppuraskauteen, toivottavasti kaikki menee tästä eteenpäin hyvin. Ehkei se toinen pieni vielä tajunnut että sillä oli siellä sisarus kasvamassa, kun vielä sen verran tilavasti saivat olla. Toivottavasti ainakin.
  - A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Toivon todellakin, että loppuraskaus menee hyvin ja tämä pieni syntyisi terveenä. Toivon todella, ettei pienellä ole nyt yksinäistä, mutta ehkäpä joskus lapsen kasvaessa kerron hänelle, että hänellä on pieni enkeli sisarus. :)

   Poista
 2. ;( voimia<3 nyt sulla ja masuvauvalla on pieni enkeli suojelemassa pilvenreunalla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Olet aivan oikessa. Ehkäpä tuo enkeli suojelee nyt tätä toista pientä <3

   Poista
 3. Otan osaa. Paljon voimia <3 .
  Itsellä myös kokemusta kaksosraskaudesta ja siitä kun toinen vauva ei jaksanutkaan. Omani tuli pois kuitenkin aiemmilla viikoilla kuin sulla.

  Kyllähän sitä alkuun pelkäsi, että toinenkaan ei jaksa pysyä mukana loppuun asti, mutta yritin olla stressaamatta. Mulla koko loppuraskaus oli aikamoista tunnemyllerrystä kun vauva ei kasvanut kunnolla, oli eteisistukkaepäilyä ja epäilyä sairaasta lapsesta. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja ensi kuussa saadaan viettää kuopuksen 1-vuotissynttäreitä :) .

  Itke, kun itkettää mutta anna itselles myös lupa iloita raskaudesta ja siitä että toisella vauvalla on kaikki hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Pahoittelut myös sinulle <3 Hyvä kuitenkin, että toinen pysyi mukana! Miten pystyit olemaan stressaamatta? Onneksi kuitenkin kaikki meni hyvin. :)

   Poista
 4. Pahoittelut.. Toivottavasti edes toinen kyytiläinen pysyy matkassa loppuun asti.

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä sinulle aivan hirveästi.
  B vauvalla on sinut ja hän tuntee sinut lähelläsi niin hänellä on myös turvallinen olla. Isoja haleja täältä!

  VastaaPoista
 6. Voih, otan osaa. Voimahali. <3

  VastaaPoista
 7. Voi ei :-(. Otan osaa ♡. Voimia kovasti Jenna! Toivottavasti sinulla on läheisiä tukena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kyllähän tässä vanhemmat ja ystävät ovat tukena.

   Poista
 8. Otan osaa suureen suruun <3

  VastaaPoista
 9. Osanottoni.. Mutta onneksi toinen on matkassa mukana. Anna tunteiden tulla, sulla on oikeus olla surullinen. Ajan kanssa osaat olla onnellinen sen toisen puolesta :) Ei vauva varmasti tule yksinäiseksi vaikka sisar on poissa.

  Kaikkea hyvää tästä eteenpäin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Toivottavasti toinen pysyy matkassa loppuun asti. Parhaitenhan tämä tuska tosiaan helpottaa antamalla tunteiden tulla, joten siinä olet kyllä täysin oikeassa. Toivon todellakin, ettei pieni ole yksinäinen.

   Poista
 10. Paljon voimia! Haluan uskoa, että toisen lapsen kanssa menee kaikki onnellisesti. Olet jo saanut tarpeeksi kokea ikäviä asioita. :(

  http://nytheti.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Toivon todellakin, että kaikki mene hyvin. Pelottaa vain kamalasti.

   Poista
 11. Otan osaa pienen enkelin poismenon johdosta ja toivotan voimia toisen pienen odotukseen ja että kaikki sujuu hyvin ja toukokuussa saat ihanan nyytin syliisi <3 voimia, jaksamisia ja haleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Toivon myös, että kaikki menee hyvin.

   Poista
 12. Voi ei! Voi pientä enkeliä! Osanottoni! Jaksamista kuitenkin tärkeään tehtävään - toinen pikkuinen tarvitsee kaiken positiivisen energiasi <3.

  VastaaPoista
 13. voi ei :/ osan otot jenna! :( voimia loppuraskauteen :) <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥