tiistai 7. tammikuuta 2014

Poliklinikka kuulumisia

Täällä eletään edelleen yrityskiertoa 20! Nyt on menossa kiertopäivä 37. Viimeksi tänä aamuna testasin raskaustestillä negan, vaihteeksi. Noh, onneksi minulla oli klo 11.15. varattuna aika lapsettomuuspoliklinikalle. Aamulla olin jo kovin hermostunut ennen kuin lähdettiin bussipysäkille. Pelkäsin koko ajan, että saan huonoja uutisia polilta. Bussi matkan ajan koitin kuunnella musiikkia ja miettiä muita asioita. 

Saavuimme polille noin kymmenen minuuttia ennen sovittua aikaamme. Istuskelimme odotusaulassa ja seurasimme kelloa. Kello läheni puolta kahtatoista, kun lääkäri tuli viimeinkin pyytämään minut vastaanotolleen. Ensimmäisenä lääkäri kysyi olenko laittanut menopur pistokset kuten sovimme. Noh, minä siihen sitten hieman ääni väristen totesin etten ole, koska kuukautiseni eivät olleet alkaneet. Lääkäri kyseli onko minulla ollut minkäänlaisia tuntemuksia/kipuilua alavatsassa ja kerroin hänelle viikko sitten olleista voimakkaasta kivusta. Hän halusi ultrata ja katsoa mikä tilanne kohdussa oli. Oliko siellä elämää vai onko se tyhjä.

Ultrattiin ja lääkäri katsoi ensin kohdun limakalvon tilannetta, joka oli yllätys yllätys 7 mm! Tämä oli kuulemma positiivinen asia. Sitten hän katsoi oikeaa munasarjaani, josta löytyi 12 mm:n follikkeli! Vasemmalla puolella ei ollut taaskaan mitään. Lääkäri tuli ultrauksen lopuksi siihen tulokseen, että viime kerralla löytynyt 17 mm:n follikkeli oli surkastunut ja täten myös hoito epäonnistunut, joka olisi syynä sille minkä takia kuukautiseni eivät olleet vielä alkaneet. Kuitenkin lääkäri sanoi, että jos tuo 12 mm:n follikkeli jatkaa kasvuaan voi ovulaatio tapahtu! Mutta hän ei kuitenkaan antanut minun elätellä liikaa toiveita ja tappoi toiveeni jo heti sanomalla "on hyvin epätodennäiköistä, että tuo tuosta kasvaisi, joten aloitetaan terolutit tänään." Samalla hän kertoi, ettei teroluttien käytöstä olisi mitään haittaa jos ovulaatio tapahtuisi ja munasolu hedelmöittyisi. 

Joten polin jälkeen suuntasin kohti apteekkia hakemaan tuon lääkkeen. Lääkehän on tuttu minulle jo, sillä olen sitä vuoden päivät käyttänyt ennen hoitojen alkua. En tosin olisi koskaan kuvitellut joutuvani enää tuota lääkettä käyttämään. Ohjeeksi kuitenkin sain syödä yhden pillerin päivässä kymmenen päivän ajan. Tämän jälkeen pitäisi odottaa muutama päivä ja jos kuukautiset eivät ala, pitäisi minun tehdä uudestaan raskaustesti. Uutta aikaa poliklinikalle pitäisi varata sitten kun kuukautiset alkavat.

Lisäksi keskustelimme kyseisen lääkärin kanssa jatkosta ja hän olisi sitä mieltä, että koska tuo viime kertainen hoito epäonnistui tulisi meidän nyt ainakin vielä kaksi kertaa kokeilla tällä ovulaation induktiolla. Huoh, tämä alkaa oleen jo turhauttavaa! Meillä on mennyt Jeren kanssa jo täysin usko siihen, että tämä hoitomuoto toimisi meillä. Mutta kokeillaan nyt silti, vaikka oman mielipiteeni ilmaisinkin lääkärilleni. 

Pakko kuitenkin kehua lääkäriäni siitä, että hän jaksoi kuunnella jokaisen kysymykseni ja vastata mukavasti ja selventävästi niihin. Toisin kuin aikasemmat lääkärini. Jere sai hieman negatiivista palautetta tupakoinnista ja lääkäri kehoittaisikin häntä lopettamaan. Sillä vaikka siittiöiden määrä on normaali, voivat ne silti olla epämuodostuneita tai kromosomihäiriöisiä.

Tälläistä meillä. Aika yllättävä käänne tämä, mutta tällä mennään! 
Mitenkäs teillä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥