torstai 19. syyskuuta 2013

Gonal - F

Tiistaina 17.9.2013 klo 14.00 Istuin Lapsettomuuspoliklinikan odotusaulassa odottamassa koska valkotakkinen naislääkäri tulee ja huutaa sukunimeni kutsuvasti. Olin ihan 100% varma, että clomifenit eivät ole toimineet, koska minkäänlaisia tuntemuksia ei ole ollut. Jännitin ja hermoilin.. Teki mieli lähteä kotiin tietämättä mistään mitään. Hyvin pian tämän jälkeen lääkäri tuli ja huusi nimeni juuri niinkuin olin ajatellutkin.

Ensiksi lääkäri kyseli samat kysymykset kuin ensimmäiselläkin käynnillä, koska lääkärinä toimi tällä kertaa erihenkilö kuin viimeksi. Tämän jälkeen seurasi se hetki jota olin jännittänyt pitkään, nimittäin ultra.
Ensin lääkäri ultrasi oikeanpuoleisen munasarjan ja koska lääkäri katsoi sitä todella pitkään ajatuksissani oli monta kertaa, että nyt tämäkin meni päin mäntyä. Mutta kun lääkäri vihdoinkin avasi suunsa hän sanoi, että siellä olisi VIIISI 16 mm kokoista follikkelia. Oikealta lääkäri löysi kolme ja nekin kokoa 12 mm, 14 mm ja 15 mm. Lääkäri sanoi, että jos nyt tulisin raskaaksi olisi monikkoraskauden riski todella suuri. 

Tämän jälkeen kävimme yhdessä läpi 9.9.2013 otetun verikokeen tulokset ja lääkäri kertoi antavansa minulle toisen lääkkeen, jota pitäisi käyttää torstaihin asti. Perjantaina pitäisi sitten mennä uudestaan ultraan.
Lääkkeeksi sain Gonal-F:n, joka on esitäytetty kynä jolla pitäisi laittaa kerran päivässä yksi pistos vatsan alueelle kolmen päivän ajan. Olin todella kauhuissani sillä pelkäsin piikkejä ja juuri edellisenä päivänä olin Jeren kanssa puhunut kuinka en ikinä pystyisi pistämään itseäni millään. Tällä lääkkeellä olisi nyt tarkoitus saada pari follikkelia kasvamaan suuremmiksi kuin muut sekä limakalvoa paksummaksi. Perjantaina selviää onko tämä yrityskierto täysin hukkaan heitetty vai ei! Pelottaa ja jännittää todella paljon!

Kotiin päästyäni sain heti alkaa laittamaan piikkiä.. Mutta eipäs se sitten ollutkaan niin helppoa. Neljä piikkiä vaadittiin että ensimmäisellä kerralla sain lääkkeen laitettua. Ensimmäiset kaksi piikkiä ehtivät keräämään todella paljon bakteereja sillä pidin niitä siinä kynässä varmaan puol tuntia, kolmannella piikillä pääsin jo yrittämään, mutta piikin osuessa ihooni tunsin kipua ja rupesin huutamaan ja kiljumaan ja itkemään tämän seurauksena piikki vääntyi. Neljännen sain kuin sainkin sitten laitettua kaikesta panikoinnista huolimatta. Kaksi tuntia yritin laittaa sitä piikkiä :D Toisella kertaa sain piikin laitettua heti ensimmäisellä yrityksellä ja tänään olisi viimeinen eli kolmas.. Saa nähdä miten käy.

Gonal-F on aiheuttanut minulle erilaisia haittavaikutuksia.. Ensin tuli kauhea kipu vatsaan siihen kohtaan johon olin pistänyt.. Eilen sitten melkein pyörryin piikin laittamisen jälkeen ja alkoi oksettaa. Lisäksi saan jatkuvasti astmakohtauksia ja hengittäminen astma lääkkeen ottamisen jälkeen on edelleen hankalaa. En tiedä johtuuko gonalista vai ei. Mutta otan asian huomenna puheeksi polilla :)

Onko kenelläkään muulla kokemusta Gonal-F:stä? 
Olisi mukava kuulla teidän kokemuksianne :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥